23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPeste 1600 de cazuri Covid noi, în ultimele 24 de ore

Peste 1600 de cazuri Covid noi, în ultimele 24 de ore

România a înregistrat peste 1600 de cazuri Covid noi, în ultimele 24 de ore, conform datelor publicate miercuri, 13 aprilie 2022.

Ministerul Sănătății a raportat, miercuri, 1602 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul Covid. Acest număr este cu 465 mai mic faţă de cel care fusese anunțat cu o zi înainte, marți. În ultimele 24 de ore, adică de marți până miercuri, în România s-au efectuat peste 25.000 de teste pentru depistarea Covid.

Dintre cazurile noi, cele mai multe, 477, sunt în municipiul București. Pe locul următor este județul Cluj, care are 379 de cazuri noi.

În România, de regulă, în primele zile din săptămână se solicită foarte multe teste de depistare a coronavirusului. În acest context, numărul mai mic de rezultate pozitive înregistrate miercuri față de cele înregistrate marți reprezintă un element încurajator.

Ca și în celelalte țări din Europa, în România este acum dominantă tulpina Omicron. Ea este mai puțin letală, dar mai contagioasă decât tulpina Delta.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă