0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusOMS recomandă reintroducerea restricțiilor de pandemie

OMS recomandă reintroducerea restricțiilor de pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat ţările care se confruntă cu o creştere a cazurilor de coronavirus să nu tergiverseze reintroducerea restricţiilor antiepidemice.

„Cu cât acţiunile vor fi puse în aplicare mai rapid, cu atât va fi nevoie de mai puţine măsuri ulterior”, a declarat experta OMS pe probleme de coronavirus, Maria van Kerkhove, la Geneva.

Reprezentanta OMS a atras atenţia asupra faptului că varianta Delta a virusului care circulă în prezent este mult mai contagioasă decât tulpinile precedente, scrie Agerpres.

Mai multe ţări se află într-o situaţie dificilă şi trebuie să adopte măsuri „foarte stringente”, a declarat la rândul său directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan.

OMS nu dă nume

OMS nu a nominalizat vreo ţară anume şi nici nu a comentat cu privire la acţiunile luate de diverse guverne. Măsurile menţionate includ utilizarea la scară largă a măştilor, distanţarea fizică, buna ventilare a spaţiilor închise, evitarea reuniunilor în spaţii mici şi telemunca acolo unde este posibil. 

Recent, OMS anunța o posibilă penurie a seringilor pentru 2022.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Avertizări ANM de vânt, burniță și polei

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt, burniţă şi polei valabile în orele...
00:00:37

Papa Francisc îndeamnă la rugăciune pentru pacea în Ucraina

Papa Francisc a condus miercuri o zi de rugăciune pentru pace în Ucraina, cerând ca dialogul să prevaleze asupra intereselor partizane pentru a rezolva...

Danemarca plănuiește să anuleze restricțiile Covid până la finalul lunii

Danemarca este una dintre țările care a relaxat restricțiile anti-Covid-19, în ciuda răspândirii variantei Omicron. Guvernul de la Copenhaga a anunțat că rata de...
Ultima oră
Pe aceeași temă