17.2 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusOMS recomandă evitarea călătoriilor pentru persoanele peste 60 de ani

OMS recomandă evitarea călătoriilor pentru persoanele peste 60 de ani

OMS a recomandat persoanelor cu vârsta peste 60 de ani să evite călătoriile în străinătate. De asemenea, specialiștii trag un semnal de alarmă și asupra persoanelor vulnerabile.

Descoperirea variantei Omicron a coronavirusului a produs panică în toată lumea. Specialiștii susțin că noua mutație este mai contagioasă, iar mai multe cazuri de infectare au fost depistate la persoanele vaccinate.

OMS recomandă evitarea călătoriilor pentru persoanele în vârstă

Astfel, experții recomandă persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, dar și celor vulnerabile și care reprezintă un risc, să nu călătorească în străinătate în următoarea perioadă. Mai multe țări și-au închis granițele de urgență pentru a evita răspândirea variantei sud-africane.

„Ar trebui acordată consiliere persoanelor care nu au o stare bună a sănătăţii sau cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19 şi de a muri, în special celor cu vârsta de 60 de ani sau mai mult şi celor cu comorbidităţi (de exemplu: boli de inimă, cancer şi diabet), pentru a-şi amâna călătoria”, a scris OMS într-un document tehnic.

Pe de altă parte, OMS a susținut că interdicțiile de călătorie nu vor opri răspândirea virusului. Specialiștii au recomandat guvernelor să adopte o abordare bazată pe o evaluare a riscurilor.

„Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea internaţională şi sunt o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă. În plus, ele pot avea un impact negativ asupra eforturilor globale de sănătate în timpul unei pandemii, descurajând ţările să semnaleze şi să facă schimb de date epidemiologice şi de secvenţiere”, a indicat OMS.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă