-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusOMS recomandă evitarea călătoriilor pentru persoanele peste 60 de ani

OMS recomandă evitarea călătoriilor pentru persoanele peste 60 de ani

OMS a recomandat persoanelor cu vârsta peste 60 de ani să evite călătoriile în străinătate. De asemenea, specialiștii trag un semnal de alarmă și asupra persoanelor vulnerabile.

Descoperirea variantei Omicron a coronavirusului a produs panică în toată lumea. Specialiștii susțin că noua mutație este mai contagioasă, iar mai multe cazuri de infectare au fost depistate la persoanele vaccinate.

OMS recomandă evitarea călătoriilor pentru persoanele în vârstă

Astfel, experții recomandă persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, dar și celor vulnerabile și care reprezintă un risc, să nu călătorească în străinătate în următoarea perioadă. Mai multe țări și-au închis granițele de urgență pentru a evita răspândirea variantei sud-africane.

„Ar trebui acordată consiliere persoanelor care nu au o stare bună a sănătăţii sau cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19 şi de a muri, în special celor cu vârsta de 60 de ani sau mai mult şi celor cu comorbidităţi (de exemplu: boli de inimă, cancer şi diabet), pentru a-şi amâna călătoria”, a scris OMS într-un document tehnic.

Pe de altă parte, OMS a susținut că interdicțiile de călătorie nu vor opri răspândirea virusului. Specialiștii au recomandat guvernelor să adopte o abordare bazată pe o evaluare a riscurilor.

„Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea internaţională şi sunt o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă. În plus, ele pot avea un impact negativ asupra eforturilor globale de sănătate în timpul unei pandemii, descurajând ţările să semnaleze şi să facă schimb de date epidemiologice şi de secvenţiere”, a indicat OMS.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Atac armat la o universitate din Germania. Mai multe persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac armat la o universitate din Heidelberg, Germania. Un bărbat a deschis focul asupra persoanelor...

Absențele elevilor ar putea fi motivate ca urmare a grevei de la STB

Ministerul Educației recomandă ca absențele elevilor, care au lipsit de la școală, să fie motivate din cauza grevei STB și intrarea în online dacă...

Florin Cîțu a spus la Focșani că zona Vrancea va fi ajutată prin investiții majore

Preşedintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, la Focșani, că toate unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din Vrancea vor beneficia de investiții majore care vor reduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă