14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusOMS: „Este periculos să credem că pandemia se apropie de sfârșit”

OMS: „Este periculos să credem că pandemia se apropie de sfârșit”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat luni că ar fi periculos să presupunem că pandemia de Covid-19 este aproape de sfârșit. Anunțul vine după ce unele studii au arătat că Omicron reprezintă ultimul val cu infecții grave.

Cu toate acestea, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că anul acesta este posibil să ieșim din faza acută a pandemiei. Dacă strategiile și instrumentele precum testarea și vaccinurile sunt utilizate într-un mod cuprinzător, pandemia ar putea fi ținută sub control.

OMS avertizează că pandemia nu se apropie de sfârșit

Vorbind la deschiderea reuniunii Comitetului executiv, Tedros a spus că, de când Omicron a fost identificat pentru prima dată, peste 80 de milioane de cazuri au fost raportate. Acestea reprezintă mai mult față de numărul pe tot anul 2020.

„Condițiile sunt ideale pentru a apărea mai multe variante”, a adăugat el.

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel. Acesta a adăugat faptul că se lucrează la un vaccin ce va putea fi administrat o dată pe an.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, duminică, că este “aproape imposibil” ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă