19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusOmicron ar putea atinge apogeul în Australia la sfârșitul lunii ianuarie

Omicron ar putea atinge apogeul în Australia la sfârșitul lunii ianuarie

Focarul Omicron din cel mai populat stat din Australia ar putea atinge apogeul până la sfârșitul lunii ianuarie. Autoritățile au reintrodus restricții în încercarea de a încetini creșterea record a infecțiilor.

Premierul statului New South Wales (NSW) Dominic Perrottet a amânat operațiile neurgente. Acesta a reintrodus restricțiile pentru cluburile de noapte și pub-uri, inclusiv în Sydney.

Australia atinge în curând apogeul Omicron

„Acesta este o perioadă dificilă, nu doar în New South Wales, ci în întreaga lume”, a spus Perrottet în timpul unei conferințe de presă de vineri.

Numărul spitalizărilor pacienților cu Covid-19 s-a dublat, la un record de 1.738, în aproximativ o săptămână. După ce autoritățile au impus carantina, Australia suferă acum rate de infecție mai mari decât în alte părți din Asia-Pacific.

 Australia a folosit un sistem de testare constant timp de un an și jumătate, împreună cu urmărirea contactelor. Dar numărul noilor infecți a crescut drastic în doar câteva zile. Pe de altă parte, liderii politici au indicat o lansare a campaniei de vaccinare cu succes și puține decese, în raport cu numărul de cazuri noi.

După aproape doi ani de campanie pentru testarea pe scară largă, autoritățile le cer acum persoanelor asimptomatice să evite clinicile supraaglomerate. Acestea își pot face teste antigen acasă.

În ciuda creșterii numărului de cazuri, vaccinarea cu doză dublă de aproape 92% la persoanele peste 16 ani a ajutat considerabil.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă