-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusO pasageră care s-a întors în Olanda din Africa de Sud descrie...

O pasageră care s-a întors în Olanda din Africa de Sud descrie haosul de pe aeroport

O pasageră care a fost în carantină în Țările de Jos după ce s-a întors din Africa de Sud vineri (26 noiembrie) a declarat că scena de la aeroport a fost „haotică” după ce avionul ei a fost reținut din cauza temerilor că pasagerii ar putea fi purtătorii variantei COVID-19 nou identificată.

Autoritățile olandeze au declarat că 61 de persoane de pe două zboruri din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru boală vineri și că fac teste suplimentare pentru a vedea dacă vreuna dintre ele avea varianta Omicron.

Anglia confirmă două persoane cu tulpina Omicron

Jurnalist și fotograf, Paula Zimmerman, a declarat pentru Reuters că i-au trebuit aproape 18 ore pentru a primi rezultatul negativ care i-a permis să părăsească Schiphol la primele ore ale zilei de sâmbătă (27 noiembrie).

Ce este această mutație a COVID-19, denumită Omicron ?

„Când am ajuns la terminal a fost un pic haotic… Nimeni nu știa ce avea să se întâmple și cred că nici ei (autoritățile sanitare) chiar nu știau”.

Ea a spus că a fost șocată să descopere că pasagerii care au primit teste COVID-19 pozitive și negative au fost amestecați în timp ce părăseau clădirea.

Cele mai citite

Alexandru Rafila anunță când vom atinge vârful valului 5

Alexandru Rafila anunță vârful valului 5 și spune că vom atinge apogeul Omicron în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri în prima jumătate a...

VIDEO Tavanul aeroportului din Istanbul s-a prăbușit din cauza zăpezii

Tavanul aeroportului din Istanbul, care a fost inaugurat în urmă cu mai puțin de trei ani, s-a prăbușit din cauza zăpezii abundente. Mai multe...
00:01:58

OMS: „Este periculos să credem că pandemia se apropie de sfârșit”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat luni că ar fi periculos să presupunem că pandemia de Covid-19 este aproape de sfârșit. Anunțul...
Ultima oră
Pe aceeași temă