23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusNoi doze de medicamente pentru tratarea Sars-Cov-2 vor ajunge în spitale

Noi doze de medicamente pentru tratarea Sars-Cov-2 vor ajunge în spitale

Ministerul Sănătății a anunțat luni că distribuie o nouă tranșă de medicamente ca Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir pentru tratarea Sars-Cov-2 în acele spitale care au în tratament pacienți infectați cu acest virus.

Este vorba despre 5.191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg care vor ajunge în 72 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

De asemenea, Ministerul Sănătății anunță că a semnat cu furnizorul un contract pentru 1.500 de flacoane de 80 mg și 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab.

DSP-urile vor fi cele care vor distribui dozele de medicamente pentru pacienții cu Sars-Cov-2 aflați în spitale

Direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice de marți medicamentul din depozitele Unifarm pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze spitalelor care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală.

De asemenea, un număr de 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre Ministerul Sănătății și Terapia SA Cluj Napoca, potrivit jurnalul.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă