23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusNicușor Dan: Numărul paturilor la ATI va fi suplimentat

Nicușor Dan: Numărul paturilor la ATI va fi suplimentat

Numărul de paturi la ATI va fi suplimentat de la 40 la 54 la sfârşitul săptămânii, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, miercuri, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

„În acest moment, sunt 40 de paturi, la sfârşitul săptămânii vor fi 54, iar din ele ocupate sunt doar 27, iar în ceea ce priveşte paturi normale de coronavirus avem în acest moment 400, nu ştiu dacă sunt 250-300 ocupate în momentul acesta şi o să avem 700 la sfârşitul săptămânii, deci, pe ceea ce înseamnă paturi în Bucureşti, nu există o presiune în acest moment. Bineînţeles că ne dorim cu toţii ca această creştere să nu fie explozivă în continuare”, a spus Nicuşor Dan.

De la începutul pandemiei, există un comandament naţional care poate să decidă în orice moment ca orice spital să fie transformat în unitate destinată bolnavilor de COVID, potrivit primarului.

„Noi, Administraţia Spitalelor a Municipiului Bucureşti, am făcut întotdeauna ceea ce ni s-a cerut, adică, am ajuns inclusiv să avem 90 de paturi de ATI când a fost nevoie, la începutul acestui an”, a adăugat Nicuşor Dan.

Citește și: Comitetul de Coordonare a Vaccinării anunță cine este eligibil pentru vaccinarea cu doza 3

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă