16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusMutația sud-africană a coronavirusului a fost descoperită în Israel

Mutația sud-africană a coronavirusului a fost descoperită în Israel

Noua mutație sud-africană a coronavirusului a fost decoperită la o persoană care s-a întors în Israel din Malawi. Alte două cazuri sunt investigate, notează Jerusalem Post.

Varianta B.1.1.529 a coronavirusului, provenită din Africa de Sud, a fost depistată în Israel. Cele trei persoane infectate sunt vaccinate și au călătorit în străinătate. În prezent, autoritățile sanitare verifică mai multe detalii privind stadiul vaccinării.

Noua mutație sud-africană a coronavirusului , depistată în Israel

Prof. Nadav Davidovitch, directorul Școlii de Sănătate Publică de la Universitatea Ben-Gurion, a spus că noua variantă dă bătăi de cap deoarece există peste 30 de mutații de la proteina Spike.

Acesta a tras un semnal de alarmă și susține că mutația este foarte contagioasă și se răspândește într-un ritm alert. Experții în sănătate sunt îngrijorați că noua mutație este mai gravă decât varianta Delta. Majoritatea cazurilor ale variantei B.1.1.529 au fost raportate în Africa de Sud, Botswana și Hong Kong.

Naftali Bennett, premierul Israelului, a anunțat că Africa de Sud a fost adăugată pe lista roșie, alături de alte țări vecine. Astfel, israelienii nu pot călători în acele zone. Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini se regăsesc pe lista roșie.

De asemenea, Marea Britanie a interzis temporar călătoriile în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatin. Și Japonia a luat măsuri urgente pentru a limita răspândirea mutației. Guvernul a decis să înăsprească controalele la frontieră pentru vizitatorii din această zonă.

Comisia Europeană a transmis vineri că UE pregătește o interdicție de călătorie pentru cetățenii din Africa de Sud.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă