-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusModerna anunță că vaccinurile sunt mai puțin eficiente împotriva Omicron

Moderna anunță că vaccinurile sunt mai puțin eficiente împotriva Omicron

CEO-ul producătorului de medicamente Moderna a anunțat că este puțin probabil ca vaccinurile COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron. Avertismentul său a alarmat piețele financiare.

Moderna a avertizat că eficacitatea vaccinurilor anti-Covid-19 nu este atât de sigură, cum a fost în cazul variantei Delta. Anunțul său a produs panică pe piețele financiare. Contractele futures pe țiței au pierdut mai mult de un dolar, iar moneda australiană a atins minimul de un an. De asemenea, Nikkei a renunțat la câștiguri deoarece comentariile lui Stéphane Bancel au provocat temeri.

Vaccinurile anti-Covid-19 sunt eficiente împotriva Omicron?

„Nu există, cred, o lume în care (eficacitatea) să fie la același nivel… pe care l-am avut cu Delta. Cred că va fi o scădere materială. Pur și simplu nu știu cât de mult pentru că trebuie să așteptăm date. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit…spun că nu va fi bine”, a spus CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, pentru Financial Times.

Moderna nu a răspuns la solicitarea Reuters de a comenta după interviu. De asemenea, șeful companiei nu a precizat când anume vor fi eficiente vaccinurile anti-Covid-19 împotriva variantei Omicron.

Pe de altă parte, Stephane Bancel a declarat la CNBC că ar trebui să existe mai multă claritate cu privire la eficacitatea vaccinurilor COVID-19 împotriva Omicron în aproximativ două săptămâni. Potrivit acestuia, ar putea dura luni pentru a începe livrarea unui vaccin care să funcționeze împotriva noii variante.

OMS și oamenii de știință au mai spus că ar putea dura câteva zile până la câteva săptămâni pentru a înțelege nivelul de severitate al tulpinei.

„Vaccinarea vă va ține probabil în continuare departe de spital”, a spus John Wherry, directorul Institutului Penn pentru Imunologie din Philadelphia.

Vestea apariției Omicron a șters vineri aproximativ 2 trilioane de dolari din valoarea acțiunilor globale. Investitorii așteaptă mai multe date despre noua tulpină Covid.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Scandal sexual în poliție. În loc de amendă i s-a cerut o partidă hot

Un poliţist din Curtea de Argeş este acuzat că în aprilie 2020 a cerut favoruri sexuale unei tinere în vârstă de 18 ani, ca...

Atac armat la o universitate din Germania. Mai multe persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac armat la o universitate din Heidelberg, Germania. Un bărbat a deschis focul asupra persoanelor...

Greva STB, ziua 5. Liderul sindical a demisionat din PSD și CGMB

Greva angajaților STB continuă și astăzi, fiind cea de-a cincea zi de protest. Liderul sindicatului reprezentativ din Societatea de Transport București (STB), Vasile Petrariu, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă