26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusMinistrul Sănătății: Vom avem și 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi,...

Ministrul Sănătății: Vom avem și 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, la mijlocul lui octombrie

Vârful valului 4 al pandemiei va lovi puternic la mijlocul lunii octombrie, iar estimările sunt că vor fi zile în care se vor înregistra în țara noastră chiar și 20.000 de noi cazuri de COVID-19, în perioada 15-20 octombrie, susține ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi cazuri de COVID-19 pe zi – n.red.)”, a declarat, la Digi 24, ministrul Cseke Attila.

În ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de COVID, Cseke a spus că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

El a susținut că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie pentru a vedea cum a fost gestionată.

Nu mai puțin de 10.826 cazuri noi de coronavirus au fost raportate miercuri în România, după ce marți s-a depășit recordul absolut de cazuri noi de la începutul pandemiei – peste 11.000.

În spitalele din România, miercuri erau libere doar 5 paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:55

Președintele Xi Jinping sosește în Hong Kong pentru aniversarea predării coloniei de Marea Britanie Chinei

Președintele chinez Xi Jinping a sosit la Hong Kong joi (30 iunie) pentru evenimente ce țin de aniversarea a 25 de ani de când...

S-a lansat Fondul de Inovare al NATO pentru a găsi noi tehnologii de securitate

În cadrul actualului summit al Alianței nord-atlantice, de la Madrid, s-a lansat Fondul de Inovare al NATO, ce va fi folosit pentru a găsi...

Reacția premierului britanic despre retragerea Rusiei din insula Șerpilor

Imediat ce Rusia și-a retras trupele din insula Șerpilor, au curs reacțiile liderilor de la nivel mondial. Boris Johnson a declarat și el că...
Ultima oră
Pe aceeași temă