31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusMii de angajați din SUA protestează împotriva vaccinării obligatorii

Mii de angajați din SUA protestează împotriva vaccinării obligatorii

Mii de angajați sunt împotriva vaccinării obligatorii. Lucrătorii de la marile companii americane au invocat motive religioase sau medicale. Aceștia doresc să scape de mandatul decretat prin ordin prezidențial. În cazul în care aceștia refuză să se vaccineze, riscă să își piardă locul de muncă. Astfel, mii de oameni au protestat împotriva măsurilor.

În Wichita, statul Kansas, aproape jumătate din cei aproximativ 10.000 de angajați ai companiilor din domeniul aeronautic Textron și Spirit AeroSystems sunt nevaccinați. Cornell Adams, șeful unui sindicat local al mașiniștilor avertizează că se vor pierde foarte mulți angajați. Potrivit acestuia, mulți dintre angajați nu se opun ideii de a se vaccina, ci cred că este o amestecare a guvernului în deciziile privind sănătatea personală.

Mii de angajați sunt împotriva vaccinării obligatorii

Sindicatul districtual a angajat un avocat din Texas în cazul unui proces împotriva companiilor. Unii angajați au adus în discuție motive de sănătate sau religioase. De asemenea, Adams a precizat că deși era votant Democrat, nu va mai alege acest partid.

„Nu vor mai primi niciun vot de la mine și le voi spune același lucru lucrătorilor de aici.” a spus Cornell Adams.

Ordinul semnat de Joe Biden presupune ca toți angajații contractuali să se vaccineze până pe 8 noiembrie. Timpul se scurge pentru companiile care vor să primească în continuare contracte federale.

Decizia a dus la mii de angajați nemulțumiți, care au protestat împotriva măsurilor. Deși companiile sunt presate de timp, Biden a precizat că angajatorii nu trebuie să își concedieze imediat lucrătorii. Pentru producătorul aeronautic Boeing în SUA, mai mult de 7.000 de lucrători au aplicat pentru derogarea pe motiv religios. De asemenea, 1.000 de angajați caută să obțină excepții medicale, fiind împotriva vaccinării obligatorii.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Vestigii vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu Neamț

Vestigii arheologice vechi de 7.000 ani au fost descoperite, în apropiere de Târgu-Neamţ, de o echipă de arheologi condusă de cercetătorul Vasile Diaconu, din...
00:01:22

VIDEO: Pompieri din toată Europa luptă împotriva incendiilor din Franța

Vineri, 12 august, pompierii din întreaga Europă au sărit în ajutorul Franței pentru a lupta împotriva unui incendiu de vegetație de proporții, în timp...
00:01:00

VIDEO: Ambasadorul ucrainean întâmpină o navă de cereale în portul italian

Nava "Rojen" care transporta porumb din Ucraina a sosit vineri (12 august) în portul Ravenna din nordul Italiei, după ce a făcut escală în...
Ultima oră
Pe aceeași temă