0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusMii de angajați din SUA protestează împotriva vaccinării obligatorii

Mii de angajați din SUA protestează împotriva vaccinării obligatorii

Mii de angajați sunt împotriva vaccinării obligatorii. Lucrătorii de la marile companii americane au invocat motive religioase sau medicale. Aceștia doresc să scape de mandatul decretat prin ordin prezidențial. În cazul în care aceștia refuză să se vaccineze, riscă să își piardă locul de muncă. Astfel, mii de oameni au protestat împotriva măsurilor.

În Wichita, statul Kansas, aproape jumătate din cei aproximativ 10.000 de angajați ai companiilor din domeniul aeronautic Textron și Spirit AeroSystems sunt nevaccinați. Cornell Adams, șeful unui sindicat local al mașiniștilor avertizează că se vor pierde foarte mulți angajați. Potrivit acestuia, mulți dintre angajați nu se opun ideii de a se vaccina, ci cred că este o amestecare a guvernului în deciziile privind sănătatea personală.

Mii de angajați sunt împotriva vaccinării obligatorii

Sindicatul districtual a angajat un avocat din Texas în cazul unui proces împotriva companiilor. Unii angajați au adus în discuție motive de sănătate sau religioase. De asemenea, Adams a precizat că deși era votant Democrat, nu va mai alege acest partid.

„Nu vor mai primi niciun vot de la mine și le voi spune același lucru lucrătorilor de aici.” a spus Cornell Adams.

Ordinul semnat de Joe Biden presupune ca toți angajații contractuali să se vaccineze până pe 8 noiembrie. Timpul se scurge pentru companiile care vor să primească în continuare contracte federale.

Decizia a dus la mii de angajați nemulțumiți, care au protestat împotriva măsurilor. Deși companiile sunt presate de timp, Biden a precizat că angajatorii nu trebuie să își concedieze imediat lucrătorii. Pentru producătorul aeronautic Boeing în SUA, mai mult de 7.000 de lucrători au aplicat pentru derogarea pe motiv religios. De asemenea, 1.000 de angajați caută să obțină excepții medicale, fiind împotriva vaccinării obligatorii.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă