21.1 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusMai multe țări au renunțat la restricții și învață „să traiască” cu...

Mai multe țări au renunțat la restricții și învață „să traiască” cu coronavirusul

Rata de vaccinare crescută a dus la relaxarea restricțiilor

A trecut mai bine de un an și jumătate de când pandemia de Covid-19 a adus lumea într-o criză fără precedent. După o perioadă plină de restricții și măsuri de prevenție, mai multe țări au decis să renunțe la acestea și „să învețe” să trăiască cu coronavirusul. Odată cu apariția vaccinului, multe dintre restricții au fost relaxate. Danemarca, Singapore, Thailanda, Africa de Sud și Chile sunt exemplele care au decis să renunțe la regulile stricte și restricțiile împotriva coronavirusului.

74% din populația daneză este vaccinată cu schemă completă

De la data de 10 septembrie, guvernul danez a declarat că „boala Covid-19 nu mai este o amenințare critică la adresa societății”. Astfel, populația are voie să meargă în cluburi, baruri, restaurante și evenimente fără să fie restricționați. Aceștia pot avea întâlniri de grup, iar masca de protecție nu mai este obligatorie. Motivul pentru care autoritățile au renunțat la măsurile de protecție este rata foarte mare de persoane vaccinate cu ambele doze. 74% dintre danezi sunt vaccinați cu schemă completă împotriva Covid-19.

Singapore a decis „să trăiască” cu coronavirusul

Orașul-stat Singapore a anunțat încă de la începutul verii că dorește să învețe „să trăiască” cu coronavirusul. Astfel guvernul a ridicat restricțiile. Cu toate acestea, persoanele vaccinate sunt cele care beneficiază cel mai mult de relaxări. În ciuda numărului record de cazuri de Covid-19, autoritățile încearcă să țină sub control pandemia prin testarea negativă.

„Vestea proastă este că, cel mai probabil, Covid-19 nu va dispărea niciodată. Vestea bună este că e posibil să trăim în mod normal chiar și cu acest virus printre noi”, spun oficialii din Singapore.

Thailanda și-a redeschis orașele turistice

Guvernul thailandez intenționează să redeschidă capitala Bangkok, precum și alte destinații turistice. Țara a suferi din cauza lipsei de turiști, însă încearcă să mențină situația pe linia de plutire. Astfel, turiștii vaccinați cu schema completă  vor putea să călătorească în Bangkok, Hua Hin, Pattaya și Chiang Mai, acceptând testarea în timpul vizitei.

Africa de Sud și Chile au relaxat măsurile

Africa de Sud și Chile au început, la rândul lor, să relaxeze măsurile și să își redeschidă granițele pentru turiști. În Chile, 87% dintre cetățenii eligibili sunt vaccinați cu schema completă și a început și administrarea celei de-a treia doze.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Andrew Fletcher, de la Depeche Mode, a murit

Andrew Fletcher, 60 de ani, membru al formaţiei Depeche Mode, a murit în această seară. „Suntem şocaţi şi deosebit de trişti pentru trecerea în...

Aproape jumătate dintre români vor cere mărire de salariu

Aproape jumătate dintre angajații români vor cere o mărire de salariu, relevă sondajul global intitulat "Workforce Hopes and Fears". Potrivit acestui studiu, în cazul României,...
00:01:37

Tatăl unei victime a masacrului din Texas: „ Era plină de dragoste”

Tatăl lui Jacklyn Cazares, în vârstă de zece ani, una dintre cele 19 victime ale atacului mortal dintr-o școală primară din Texas, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă