0.3 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusKlaus Iohannis a vorbit despre campania de vaccinare din România: „Avem arma...

Klaus Iohannis a vorbit despre campania de vaccinare din România: „Avem arma cu care să terminăm pandemia și n-o folosim”

Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de presă

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de presă de luni seara despre campania de vaccinare din România și exemplul Danemarcei. Liderul statului a făcut referire la numărul mic de români vaccinați cu schema completă și lipsa de interes a populației față de serul anti-Covid-19.

De asemenea, Klaus Iohannis a dat exemplu decizia Danemarcei de a renunța la restricțiile anti-Covid-19. Acest lucru se datorează campaniei de vaccinare, care a fost un real succes. Președintele a precizat că pandemia s-ar putea termina mult mai repede dacă s-ar respecta recomandările specialiștilor, iar populația s-ar vaccina în număr cât mai mare.

„E păcat că sunt așa puțini. Dacă ne uităm un pic la ce se întâmplă în Europa, acum câteva zile, de exemplu am citit un articol despre Danemarca. În timp ce noi avem mii și mii de noi cazuri zilnice și, din păcate, și internați în ATI și decese, în Danemarca s-a renunțat la toate restricțiile.”, a spus Klaus Iohannis.

Liderul statului a precizat că se va întâlni cu premierul Florin Cîțu în această săptămână pentru a discuta despre campania de vaccinare și să o „repună pe roate”.

„Este un paradox! Noi suntem în plină pandemie, avem arma cu care putem să terminăm pandemia și n-o folosim. E foarte păcat, probabil unii mai sunt reticenți, alții necesită poate încă mai multe zile de gândire, alții vor date suplimentare. Vom vedea cum putem să-i convingem pe cât mai mulți.”, a mai adăugat președintele.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Planul lui Arnold Schwarzenegger: 1 milion de panouri solare pe casele din California, amenințat

Cunoscutul actor Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei, trage un semnal de alarmă, prin intermediul ziarului The New York Times, că planul său, inițiat...

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...

Pandemia – de la urmărirea individului la controlul minții

Pandemia – de la urmărirea individului la controlul minții. E o temă de discuții, mai ales acum când pare să se apropie de gongul...
Ultima oră
Pe aceeași temă