14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusItalia a descoperit un medicament pentru combaterea Covid-19

Italia a descoperit un medicament pentru combaterea Covid-19

Cercetătorii din Italia au descoperit un medicament care să blocheze intrarea Covid-19 în organism. Potrivit acestora, noul tratament ar putea fi gata peste 2 ani.

Cercetările italiene arată că prin stimularea celulelor umane și mascarea receptorului ACE2, „poarta” coronavirusului poate fi închisă. Publicat în revista Pharmacological Research, rezultatul a fost descoperit de Institutul Italian de Tehnologie (IIT), în colaborare cu Scuola Superiore Sant’Anna și Universitatea din Milano.

A fost descoperit un nou medicament împotriva Covid-19

Cercetătorii vor să îmbunătățească tehnica pentru a obține un medicament nou. Două noutăți sunt pe traseul deschis de Paolo Ciana (Universitatea din Milano), Vincenzo Lionetti (Scuola Superiore Sant’Anna) și Angelo Reggiani (Iit). Prima este precizia foarte mare pe care se bazează tehnica, iar a doua constă în atenția mutată la caracteristicile virusului și ale proteinei sale Spike, la calea de intrare pe care SarsCoV2 o folosește pentru a pătrunde în celule, și anume receptorul Ace2.

Potrivit publicației La Stampa, punctul de plecare au fost filamente de acizi nucleici numiți aptameri, capabili să se lege de molecule și proteine. Cu ajutorul computerului, cercetătorii au identificat două care se leagă de regiunea receptorului Ace2 numită K353 și, de asemenea, interacționează cu una dintre cheile moleculare ale virusului.

„În mai puțin de un an, prin impulsul emoțional pe care pandemia l-a generat și în noi cercetătorii, printre milioanele de miliarde de posibili candidați am identificat doi aptameri, adică două filamente de ADN, capabile să blocheze infecția: adevărate „măști” pentru celulele atacate de virus. Pentru a le face să devină un medicament, va trebui să facem aceste macromolecule să devină stabile, astfel încât să poată fi distribuite în țesuturile țintă și să demonstrăm siguranța tratamentului „, a declarat Paolo Ciana.  

Totodată,  Angelo Reggiani a susținut că „aptamerii ADN oferă diferite avantaje, spre deosebire de un medicament convențional, și au timpi de producție mai rapizi”.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă