4.4 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusIsraelul donează României 40 de concentratoare de oxigen. O echipă medicală va...

Israelul donează României 40 de concentratoare de oxigen. O echipă medicală va sosi la București

Astăzi a sosit la București primul transport de concentratoare de oxigen din cele 40 pe care Israelul le donează spitalelor din România. Companiile israeliene AFI Europe România și Elbit Systems s-au alăturat demersului inițail de Ambasada Israelului.

Totodată, pe data de 7 noiembrie va sosi în România și o delegație medicală din Israel. Aceasta este compusă din trei doctori, un asistent-sef specializat covid și un expert în logistică. Obiectivul este acela de perfecționa activitatea personalului medical și de a eficientiza procesul de îngrijire. În același timp România se confruntă și cu o criză de personal.

”România trece printr-o perioadă dificilă, prin care multe țări au trecut, inclusiv Israel. Pacienții infectați cu coronavirus au nevoie de o atenție medicală deosebită și aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare. Totodată, la finalul acestei săptămâni va ajunge la București și o echipă de specialiști israelieni în terapie intensivă covid și logistică, pregătiți să meargă oriunde este nevoie în România, pentru a veni în ajutorul personalului medical. Vom continua să sprijinim România, o țară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăși acest impas cât mai repede.”, a transmis E.S David Saranga, Ambasadorul Israelului.

Delegația care va sosi în România este condusă de Dr. Ram Sagi, Directorul Deprtamentului pentru Spitale din cadrul Ministerului Sănătății israelian. Anterior, el a fost șef adjunct al corpului medical al Armatei israeliene și director adjunct al Spitalului Bellinson. Alături de dr. Sagi, se vor afla și directorul unei unități de primiri urgențe de la un spital israelian precum și un expert în logistică privind pregătirea și protejarea populației.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă