26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusIncidența Covid scade ușor în București

Incidența Covid scade ușor în București

Incidența Covid scade ușor în București, potrivit datelor publicate duminică de DSP București.

Incidența anunțată în Capitală duminică, 24 octombrie 2021 este 16,38 la mia de locuitori. Cu o zi înainte, sâmbătă, rata de incidenţă în București a fost 16,53 cazuri la mie.

Acest anunț este făcut în contextul în care, de vineri până luni, în București se desfășoară „Maratonul vaccinării”. Pe lângă centrele deja funcționale, în București sunt deschise șase centre de vaccinare suplimentare. În centrele suplimentare au fost deja imunizate peste 22000 de persoane.

La unul dintre aceste centre suplimentare vaccinează și secretarul de stat Raed Arafat, care este medic. Doctorul Arafat este prezent la centrul de imunizare de la Palatul Copiilor, din Sectorul 4.

Incidența Covid scade ușor în București

Din ziua de luni, 25 octombrie 2021, ora 0, pe întreg teritoriul României se aplică restricții sporite împotriva pandemiei. Duminică, secretarul de stat Arafat a susținut că aceste restricții suplimentare nu ar fi fost necesare, dacă populația s-ar fi vaccinat la timp.

România are o pondere a populației vaccinate puțin peste 30 la sută. Acesta este aproape cel mai mic procent de persoane vaccinate dintre țările UE. La procentul de vaccinare, doar Bulgaria stă mai prost decât România. Din punctul de vedere al gravității pandemiei, atât România cât și Bulgaria sunt incluse în zona roșie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Peste 50 de curse aeriene au avut întârzieri joi pe aeroportul Otopeni

Un număr de 56 de curse aeriene au avut, joi, întârzieri de peste 30 de minute pe aeroportul Henri Coandă Otopeni, iar mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă