-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusGuvernul analizează criza sanitară produsă de Omicron

Guvernul analizează criza sanitară produsă de Omicron

Guvernul analizează criza sanitară produsă de tulpina Omicron, cea mai nouă formă a virusului Covid. Discuția se poartă într-o ședință de urgență a Executivului, convocată duminică, 5 decembrie.

Ședința a fost convocată de premierul Nicolae Ciucă și începe duminică la ora 11. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat înainte de ședință că în România sunt confirmate două persoane infectate cu Omicron. Din fericire, starea acestor doi pacienți nu este gravă.

Cei doi români infectați cu Omicron au fost pasageri în avionul sosit din Africa de Sud la data de 30 noiembrie. Există și un român venit din Maroc despre care inițial s-a crezut, în mod eronat, că ar avea tulpina Omicron. Analizele făcute în România au arătat însă că în cazul acestuia este vorba de tulpina Delta.

Tulpina Omicron nu a produs până acum decese dar este cea mai contagioasă formă a Covid.

Criza sanitară este analizată într-o ședință de urgență a Executivului

„Măsurile noastre încearcă să încetinească răspândirea”, a precizat, duminică, înainte de ședința Executivului, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. După cum se știe, Rafila este de profesie medic și a fost reprezentantul României la OMS.

Tulpina Omicron este cea provenită din sudul Africii. Primele cazuri identificate în Europa sunt la turiști veniți din acea regiune.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Absențele elevilor ar putea fi motivate ca urmare a grevei de la STB

Ministerul Educației recomandă ca absențele elevilor, care au lipsit de la școală, să fie motivate din cauza grevei STB și intrarea în online dacă...

ÎPS Teodosie, în izolare, dar va continua să slujească de la adresa de carantinare

 ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunță că se carantinează de marți, după ce luni a fost amendat de trei ori pentru că a încălcat legislația...
00:01:58

OMS: „Este periculos să credem că pandemia se apropie de sfârșit”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat luni că ar fi periculos să presupunem că pandemia de Covid-19 este aproape de sfârșit. Anunțul...
Ultima oră
Pe aceeași temă