20 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusGrecia verifică certificatele Covid emise în Bulgaria și România, sub suspiciuni de...

Grecia verifică certificatele Covid emise în Bulgaria și România, sub suspiciuni de fraudă

Autoritățile din Grecia încep să verifice certificatele Covid ale propriilor cetățeni, emise în Bulgaria și România, sub suscpiciuni de fraudă. După ce mai multe persoane au fost prinse cu acte contrafăcute, autoritățile iau măsuri.

Certificatele Covid emise în Bulgaria și România, luate la verificat de greci

Grecii au suspiciuni în privința certificatelor Covid emise în Bulgaria.. Autoritățile cred că s-ar fi înființat o adevărată fabrică de certificate de vaccinare false. Un membru al circuitului a confirmat pentru un post de televiziune că un certificat fals obținut în Bulgaria costă 300 de euro.

Specialiștii susțin că vaccinarea anti-Covid-19 în Bulgaria se face în cabinetul medicilor de familie. Astfel, este un mediul destul de greu de controlat. Procedura din Bulgaria favorizează frauda, iar speculanții au început să tranzacționeze certificatele.

Prin urmare, autoritățile din Grecia au luat la verificat „cu miscroscopul” certificatele Covid provenite din cele două țări. În cazul în care acestea sunt false, deținătorii riscă sancțiuni penale și financiare.

Atât în România, cât și în Bulgaria, au existat relatări despre cât de ușor se poate obține un certificat fictiv. Majoritatea reclamațiilor provin de la medici care spun că pacienții recunosc că dețin un astfel de document, fără să fi fost vaccinați.

Grecia a impus de curând certificatul verde obligatoriu pentru accesul în spațiile închise, precum restaurante, cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un simulator de reactor nuclear va fi instalat la Universitatea Politehnica

Un simulator de reactor nuclear, oferit de Statele Unite, va fi instalat la Universitatea Politehnica din București. Această inițiativă face parte din Programul FIRST...

Djokovic are prima șansă la locul 1 ATP, dar și Medvedev și Zverev pot ocupa această poziție după Roland Garros

Djokovic își are soarta în propriile mâini în lupta pentru locul 1, dar și Medvedev și Zverev speră la această poziție.Dacă sârbul va câștigă...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova va lua în considerare ofertele din partea Occidentului pentru a restabili legăturile şi va...
Ultima oră
Pe aceeași temă