4.4 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusGrecia verifică certificatele Covid emise în Bulgaria și România, sub suspiciuni de...

Grecia verifică certificatele Covid emise în Bulgaria și România, sub suspiciuni de fraudă

Autoritățile din Grecia încep să verifice certificatele Covid ale propriilor cetățeni, emise în Bulgaria și România, sub suscpiciuni de fraudă. După ce mai multe persoane au fost prinse cu acte contrafăcute, autoritățile iau măsuri.

Certificatele Covid emise în Bulgaria și România, luate la verificat de greci

Grecii au suspiciuni în privința certificatelor Covid emise în Bulgaria.. Autoritățile cred că s-ar fi înființat o adevărată fabrică de certificate de vaccinare false. Un membru al circuitului a confirmat pentru un post de televiziune că un certificat fals obținut în Bulgaria costă 300 de euro.

Specialiștii susțin că vaccinarea anti-Covid-19 în Bulgaria se face în cabinetul medicilor de familie. Astfel, este un mediul destul de greu de controlat. Procedura din Bulgaria favorizează frauda, iar speculanții au început să tranzacționeze certificatele.

Prin urmare, autoritățile din Grecia au luat la verificat „cu miscroscopul” certificatele Covid provenite din cele două țări. În cazul în care acestea sunt false, deținătorii riscă sancțiuni penale și financiare.

Atât în România, cât și în Bulgaria, au existat relatări despre cât de ușor se poate obține un certificat fictiv. Majoritatea reclamațiilor provin de la medici care spun că pacienții recunosc că dețin un astfel de document, fără să fi fost vaccinați.

Grecia a impus de curând certificatul verde obligatoriu pentru accesul în spațiile închise, precum restaurante, cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă