24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusGermania a înregistrat aproape 34.000 de cazuri noi de Covid-19

Germania a înregistrat aproape 34.000 de cazuri noi de Covid-19

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore aproape 34.000 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Este un record, după cel mai mare număr de îmbolnăviri de pe 18 decembrie 2020.

Institutul Robert Koch a înregistrat 33.949 de cazuri noi Covid în 24 de ore. Sunt 6.000 de cazuri în plus față de săptămâna trecută, relatează Reuters. De asemenea, 169 de persoane și-au pierdut viața în lupta cu boala.

Număr record de cazuri de Covid-19 în Germania

Germania a înregistrat un număr record de cazuri de infecție cu coronavirus. Pe data de 18 decembrie 2020 au fost raportate 33.777 de noi contaminări. În total, peste 4,6 milioane de cetățeni s-au îmbolnăvit de SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei. Țara este acum lovită de cel de-al patrulea val, cei mai afectați fiind nevaccinații. Majoritatea spitalizărilor și deceselor au fost înregistrate printre persoanele nevaccinare împotriva Covid-19.

Printre cele mai afectate regiuni din țară sunt Turingia şi Saxonia. Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat că sunt necesare restricții mai dure pentru a limita răspândirea virusului. Acesta a amintit că  aproximativ 15-20% din paturile de la terapie intensivă sunt libere.

Ministrul Sănătății a mai precizat că țarile se confruntă cu o pandemie „masivă” a persoanelor nevaccinate, iar autoritățile au tras un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în Germania și la creșterea presiunii asupra spitalelor.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rușii au incendiat cadavre de pe front pentru a ascunde alte infracțiuni

Rușii au incendiat cadavre de pe front pentru a ascunde alte infracțiuni ce ar fi avut loc odată cu moartea acelor combatanți, ruși sau...

Un important lider mondial vede Dunărea ca soluție pentru transportul grâului din Ucraina

Un important lider mondial spune că fluviul care traversează şi România, Dunărea, ar urma să fie folosit pentru transportul unor cantităţi mai mici de...

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden de Ziua Independenței SUA

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare de felicitare omologului său american, Joe Biden, cu ocazia Zilei Independenței SUA, context în care a arătat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă