-1.4 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusFranța și Portugalia, în zona roșie Covid. Vii din Paris sau Lisabona?...

Franța și Portugalia, în zona roșie Covid. Vii din Paris sau Lisabona? Intri în carantină!

Franța și Portugalia, în zona roșie Covid. Franța și Portugalia sunt țările care au fost introduse, vineri, pe lista zonelor roșii, cu risc epidemiologic foarte crescut. Motivul îl reprezintă numărul mare de cazuri de îmbolnăvire cu Covid, în contextul în care acum ne confruntăm și cu tulpina sud-africană, de trei ori mai contagioasă decât Delta.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit vineri pentru a actualiza lista zonelor pentru care se impune carantină la revenirea în România. Lista intră în vigoare începând cu data de 05.12.2021, ora 00:00. Franța și Portugalia intră în zona roșie, în timp ce Spania trece de pe lista verde în cea galbenă.

Franța și Portugalia, în zona roșie Covid. Alte modificări

În zona roșie au intrat Franța, Portugalia, Mauritius și Insulele Mariane de Nord;

În zona galbenă au intrat:

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Mongolia și Belize;

• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Spania, Suedia, Vietnam și Brunei Darussalam;

În zona verde au intrat: Guam, Guyana, Suriname, Insulele Virgine ale Statelor Unite și Insulele Turks și Caicos.

Franța și Portugalia au intrat în zona roșie Covid, iar persoanele care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat vor fi obligate să stea în carantină 14 zile, timp în care le este monitorizată starea de sănătate.

Cum e situația în România?

În ceea ce privește situația e la noi din țară, nici România nu stă prea bine. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.673 de cazuri noi de COVID-19 și crește îngrijorător numărul deceselor. După ce cu o zi în urmă au fost raportate 66, astăzi Grupul de Comunicare Strategică anunță 206 de persoane care și-au pierdt viața din cauza infecției cu Covid.

Mai mult, în România există suspiciuni de infecție cu tulpina Omicron, în cazul a șase persoane. Testele prelevate de la acestea au fost trimise la Institutul Catacuzino și la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș pentru secvențiere.

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

 Pentagonul e pregătit să trimită nave de război în Marea Neagră

Pentagonul e pregătit să trimită nave de război în Marea Neagră. Distrugătorul USS Arleigh Burke a părăsit Marea Neagră în luna decembrie, dar este...

Averea lui Vladimir Putin, în pericol! Ce sancțiuni îi pregătește Occidentul

Pe măsură ce tensiunile la granița cu Rusia și Ucraina cresc, unele puteri occidentale, inclusiv SUA și Marea Britanie, iau în considerare sancțiuni personale...

Simptomele de COVID, actualizate în lista INSP. Clasificarea cazurilor

Simptomele pentru COVID sunt prezentate într-o listă actualizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Astfel, INSP a actualizat din nou, pentru a treia oară...
Ultima oră
Pe aceeași temă