-1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusFranța a intrat în valul cinci al pandemiei de Covid-19

Franța a intrat în valul cinci al pandemiei de Covid-19

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a avertizat că Franța a intrat în valul cinci al pandemiei de Covid-19. Oficialul a precizat că se confruntă cu aceeași situație precum țările vecine.

Veran a declarat într-un interviu că Franța se află la începutul valului cinci al pandemiei de Covid-19, la fel ca „mai multe alte țări vecine”. Oficialul a avertizat că virusul este într-o circulația accelerată, iar cazurile sunt tot mai multe.

Valul cinci al pandemiei de Covid-19 a început în Franța

„Mai multe țări vecine se află deja într-un al cincilea val al epidemiei de Covid, ceea ce trăim în Franța arată clar ca începutul celui de-al cincilea val”, a transmis Veran.

Franța a înregistrat o a doua zi cu peste 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Bilanțurile infecțiilor cu coronavirus au avut creșteri de două cifre, săptămână la săptămână. Prin urmare, autoritățile anunță noi măsuri pentru a-i determina pe oameni să se vaccineze.

A treia doză a vaccinului este acum obligatorie pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani pentru păstrarea certificatului verde. Anunțul a fost făcut marți de președintele Emmanuel Macron. De asemenea, autoritățile sanitare au extins campania de vaccinare cu doza booster la persoanele de 50 de ani şi peste, din decembrie.

Emmanuel Macron le-a transmis cetățenilor care nu s-au vaccinat să o facă pentru a se proteja și a trăi normal. Potrivit statisticilor, 68.6% din populația eligibilă a țării este vaccinată cu schemă completă. În total au existat  7,244,040 de infectări în Franța, dintre care 118,056 de decese.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...

Video – Cum să pictezi o ușă

How to Paint a Door pic.twitter.com/lPuI1QV2oa — House Beautiful (@HouseBeautiful) January 26, 2022 The post Video – Cum să pictezi o ușă appeared first on casamea.ro.

Republica Moldova ia cu o mână de la România și dă cu cealaltă Rusiei

Republica Moldova se vede pusă din nou în situația de a lua rapid ajutorul pe care-l oferă România, dar în același timp trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă