14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusEXCLUSIV Declarația comună a celor mai mari fundații din lume care deplâng...

EXCLUSIV Declarația comună a celor mai mari fundații din lume care deplâng INECHITATEA vaccinării care duce la apariția și răspândirea variantelor periculoase de Coronavirus : Open Society Foundations, The Rockefeller, Ford, Archewell

NEW YORK — Pe măsură ce îngrijorarea crește cu privire la amenințarea cu răspândirea variantei Omicron COVID-19, grupul celor mai importante organizații filantropice din lume s-a unit pentru a cere țărilor G7 și a companiilor farmaceutice multinaționale să ridice de urgență restricțiile privind furnizarea de vaccinuri.

Vaccinurile împotriva Omicron sunt deja în lucru

”Alianța Globală a Fundațiilor face apel la țările G7 sub conducerea Regatului Unit și a viitoarei Germanii să își respecte angajamentele anterioare și să urmărească și mai mult să se asigure că țările din Sudul Global au mijloacele de a le cumpăra, de a le administra dar și de a produce rapid propriile vaccinuri.

Fundațiile unei Societăți Deschise ajută oamenii cei mai afectați de Pandemia COVID-19

De asemenea, îndemnăm țările să se abțină de la a impune interdicții nerezonabile de călătorie care penalizează țările care au transmis avertismente timpurii despre această nouă variantă în numele securității sănătății globale.

Lecţia Rockefeller

Această nouă variantă vine pe măsură ce lumea nu reușește să îndeplinească obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății de a vaccina 40% din populația fiecărei țări până la sfârșitul anului 2021. Mai puțin de 7% din populația Africii este complet vaccinată, iar numărul global de decese a depășit cinci milioane, și continuă să urce.

Cu cât lumea stăruiește mai mult în a furniza echitate în vaccin, cu atât mai mult permitem COVID-19 să se transforme și să devină mai periculos. Această nouă variantă demonstrează că naționalismul vaccinului este o abordare mioapă care se autoînfrânge și ne pune pe toți în pericol. Întărește, încă o dată, realitatea că nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță.

În timp ce lumea așteaptă mai multe informații despre dacă vaccinurile existente vor fi eficiente împotriva noii variante, fără îndoială vom observa o presiune suplimentară asupra proviziilor de vaccinuri. Liderii mondiali trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a accelera partajarea proprietății intelectuale și transferul de tehnologie pentru a permite producătorilor suplimentari să reproducă vaccinuri COVID-19 în țările cu venituri mici și medii.

Alături de African Vaccine Acquisition Trust (AVAT), Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și COVAX, solicităm țărilor cu doze în exces să înceteze acumularea și să doneze aceste provizii acum și să continue să doneze excesele viitoare în timp real. Donațiile către COVAX, AVAT și țările africane trebuie făcute într-un mod care să permită guvernelor lor să-și mobilizeze resursele în sprijinul unei distribuții echitabile și să permită atât planificarea pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au distribuit mâncare bolnavilor cronici din Los Angeles

COVID-19 nu este o urgență unică. Această variantă va fi urmată de altele, și de noi pandemii. Acest lucru aduce acasă nevoia de pregătire și răspuns structural la pandemie globală; sisteme eficiente de supraveghere și de avertizare timpurie la nivel mondial pentru bolile emergente și noile variante; o extindere a capacității de livrare a sistemelor locale; capacitatea de fabricare a medicamentelor luate din mâinile celor puțini și extinsă pe fiecare continent; răspunsuri globale bazate pe solidaritate, echitate și înțelegerea interesului reciproc; și finanțare adecvată pentru a sprijini toate țările într-un răspuns eficient.
Trebuie să facem mai bine. Dacă vrem să abordăm crizele globale colective, fie că sunt COVID, climatice sau redresare economică, avem nevoie de o reformă ambițioasă și urgentă a arhitecturii multilaterale, care să pună accent pe consolidarea capacității localizate și a rezistenței pentru a asigura o redresare justă, verde și favorabilă incluziunii.”

70% din populația adultă din UE este vaccinată complet

Mark Malloch-Brown, președinte, Open Society Foundations
Peter Laugharn, președinte, Fundația Conrad N. Hilton
Darren Walker, președinte, Ford Foundation
Boichoko Ditlhake, șef, Sprijin pentru societatea civilă, Kagiso Trust
Mo Ibrahim, fondator și președinte, Fundația Mo Ibrahim
Dr. Rajiv J. Shah, președinte, Fundația Rockefeller
Kate Hampton, CEO, Fundația Fondului de Investiții pentru Copii
James Holt, director executiv, Fundația Archewell

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă