30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusÎn Tonga a apărut primul caz de Covid de la declanșarea pandemiei

În Tonga a apărut primul caz de Covid de la declanșarea pandemiei

Tonga a înregistrat vineri primul caz de Covid, după ce un pasager de avion din Noua Zeelandă a fost testat pozitiv la sosire pentru virus.

Insula din Oceanul Pacific a fost una dintre puţinele naţiuni care au scăpat de impactul pandemiei, parţial datorită faptului că şi-a închis graniţele pentru aproape toţi călătorii.

Au existat temeri că, dacă virusul s-ar fi instalat vreodată în Tonga, sistemul de sănătate al ţării, care dispune de resurse insuficiente, nu ar putea face faţă.

Primul caz de Covid din Tonga a fost adus din Noua Zeelandă

Tonga a înregistrat astăzi primul caz de infectare cu Sars-Cov-2, după ce un pasager de avion din Noua Zeelandă a fost testat pozitiv la sosire pentru virus.

Insula din Oceanul Pacific a fost una dintre puţinele naţiuni care au scăpat de impactul pandemiei, parţial datorită faptului că şi-a închis graniţele pentru aproape toţi călătorii.

Au existat temeri că, dacă virusul s-ar fi instalat vreodată în Tonga, sistemul de sănătate al ţării, care dispune de resurse insuficiente, nu ar putea face faţă, conform businessmagazin.ro.

Premierul Tonga, Pohiva Tu’i’onetoa, a avertizat că locuitorii de pe insula principală Tongatapu se vor confrunta cu un posibil lockdown săptămâna viitoare.

Peste 100.000 de persoane trăiesc în această națiune insulară, situată la nord-vest de Noua Zeelandă.

Doar o treime din populația din Tonga a fost vaccinată complet. Coordonatorul național de imunizare, Afu Tei, a declarat pentru agenția de știri AFP că mii de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru a-și primi vaccinurile.

Primul caz de Covid a grăbit locuitorii din Tonga să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:37

 Blinken: Încetarea discuțiilor de către China privind schimbările climatice dăunează „întregii lumi”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a descris luni (8 august) declarațiile făcute de China conform cărora va înceta cooperarea cu Statele Unite...

Bucătărie în stil contemporan: 6 sfaturi de amenajare

Stilul contemporan a apărut nu cu mult timp în urmă, însă a reușit să aibă foarte mulți adepți, datorită regulilor simple de decor. La...

Influencerii vor fi verificați de ANAF

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, anunță controale la influencerii care obțin venituri de pe rețelele sociale. "Probabil că luna viitoare, la conferința de presă, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă