25 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusDoza 3 de la Moderna va fi înjumătățită. Care sunt motivele și...

Doza 3 de la Moderna va fi înjumătățită. Care sunt motivele și de când se aplică decizia

Doza 3 de la Moderna va fi înjumătățită, a anunțat, recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Tot el a explicat și care sunt motivele pentru care s-a luat această decizie. 

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei booster pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu același ser. Însă, ceea ce este foarte important de știut e faptul că aceste persoane pot primi doza booster numai după minimum 6 – 8 luni de la rapel. De exemplu, dacă te-ai vaccinat cu Moderna și ai făcut rapelul în iunie, doza 3 de la Moderna poate fi făcută începând din luna decembrie și până în februarie 2022. 

De ce este înjumătățită doza 3 de la Moderna. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a explicat de ce doza a treia de la Moderna trebuie înjumătățită.

„O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că, probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat el.

Gheorghiță a mai adăugat că „pentru cei care au făcut doza întreagă nu este nicio problemă, nu e o contraindicație, dar Moderna a depus date care arată că la această doză înjumătățită, răspunsul imunologic, adică efectul pe protecție este similar ca la doza întreagă, dar frecvența și intensitatea reacțiilor adverse sunt mai reduse cu doză înjumătățită la booster decât la doza întreagă”.

Doza înjumătățită echivalează cu 50 de micrograme față de 100 de micrograme.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv

Primarul Cristian Popescu Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv. Piedone primise din partea judecătorilor patru ani de închisoare. Infracțiunea pentru care...

Amenințare cu bombă la piața Unirii. Update

Poliția Capitalei a transmis că alerta cu bombă, din zona fântânilor de la Piața Unirii, a fost falsă. Potrivit autorităților, la fața locului nu...

Traian Băsescu, al doilea proces cu SPP pentru a avea din nou pază și protecție

Traian Băsescu a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un al doilea proces împotriva Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), în care solicită anularea...
Ultima oră
Pe aceeași temă