-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusDoza 3 de la Moderna va fi înjumătățită. Care sunt motivele și...

Doza 3 de la Moderna va fi înjumătățită. Care sunt motivele și de când se aplică decizia

Doza 3 de la Moderna va fi înjumătățită, a anunțat, recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Tot el a explicat și care sunt motivele pentru care s-a luat această decizie. 

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei booster pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu același ser. Însă, ceea ce este foarte important de știut e faptul că aceste persoane pot primi doza booster numai după minimum 6 – 8 luni de la rapel. De exemplu, dacă te-ai vaccinat cu Moderna și ai făcut rapelul în iunie, doza 3 de la Moderna poate fi făcută începând din luna decembrie și până în februarie 2022. 

De ce este înjumătățită doza 3 de la Moderna. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a explicat de ce doza a treia de la Moderna trebuie înjumătățită.

„O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că, probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat el.

Gheorghiță a mai adăugat că „pentru cei care au făcut doza întreagă nu este nicio problemă, nu e o contraindicație, dar Moderna a depus date care arată că la această doză înjumătățită, răspunsul imunologic, adică efectul pe protecție este similar ca la doza întreagă, dar frecvența și intensitatea reacțiilor adverse sunt mai reduse cu doză înjumătățită la booster decât la doza întreagă”.

Doza înjumătățită echivalează cu 50 de micrograme față de 100 de micrograme.

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...
00:00:50

CEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de...

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
Ultima oră
Pe aceeași temă