21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusDouă asistente medicale sunt anchetate pentru vaccinări fictive

Două asistente medicale sunt anchetate pentru vaccinări fictive

Două asistente medicale sunt anchetate pentru vaccinări fictive, în cadrul unui dosar deschis de DNA. Este vorba de așa-numitul procedeu de „vaccinare la chiuvetă”, prin care vaccinul anti – Covid era aruncat în chiuvetă, iar o persoană neimunizată primea, ilegal, un certificat de vaccinare. Persoana care primea ilegal certificatul oferea în schimb bani. În unele cazuri, beneficiarul unui certificat fictiv nici măcar nu venea la centrul de vaccinare.

Cele două asistente anchetate au lucrat la un centru de vaccinare din orașul Mangalia. Centrul funcționează în incinta Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia. Procurorii au indicii că peste 100 de persoane ar fi obţinut de la acest centru un certificat digital Covid fără să fi fost în realitate vaccinate. Persoanele care au primit certificate false au domiciliul mai ales în judeţele Suceava şi Constanţa.

Dosar penal pentru vaccinări fictive

Procurorii de la Serviciul teritorial Suceava al DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din ziua de marţi, a celor două asistente medicale. Acuzațiile din dosar sunt următoarele: constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, acces ilegal într-un sistem informatic în formă continuată, fals informatic în formă continuată, fals intelectual în formă continuată.

În același dosar a fost reținută și o angajată de la Spitalul Municipal Mangalia.

Potrivit DNA, pentru un certificat de vaccinare fals, asistentele primeau sume cuprinse între 250 şi 400 de euro. Separat, existau intermediari care aduceau clienți. Intermediarii încasau comisioane cuprinse între 100 şi 250 de euro.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape jumătate dintre români vor cere mărire de salariu

Aproape jumătate dintre angajații români vor cere o mărire de salariu, relevă sondajul global intitulat "Workforce Hopes and Fears". Potrivit acestui studiu, în cazul României,...

Un viitor Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

În județul Timiș se pune la cale construirea pe o suprafață imensă a unui Parc de distracții, asemănător Futuroscope sau Tivoli, pe 70 de...

Variola maimuței sau despre cum vine Bernard Shaw la “Vocea României”

Bill Gates profețea, încă de anul trecut, venirea unei noi pandemii. Curios el anunța variola maimuței înainte de a apărea primul caz. Media mainstream...
Ultima oră
Pe aceeași temă