-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusDoar 4.500 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore

Doar 4.500 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, duminică seară, că puţin peste 4.500 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 3.100 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 4.571 de persoane. Dintre acestea, 3.148 au primit prima doză de ser.

În acelaşi interval, au fost raportate trei reacţii adverse, toate la vaccinul Pfizer. Alte 65 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a transmis CNCAV.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 5.322.754, din care 5.207.352 cu schema completă.

„Prin introducerea în RENV a dozelor efectuate în afara României pentru persoanele care au o doză administrată în România (conform OUG 68/2021), numărul total al beneficiarilor vaccinaţi cu prima doză suferă modificări (scăderi), deoarece aceştia devin persoane vaccinate cu schema completă”, a arătat sursa citată.

Citește și: În ce condiții pot participa părinții la deschiderea noului an școlar

Cele mai citite
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...
00:00:50

CEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de...

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
Ultima oră
Pe aceeași temă