21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusDespre Johnson&Johnson și doza booster. Tot ce trebuie să știi

Despre Johnson&Johnson și doza booster. Tot ce trebuie să știi

Dacă te-ai imunizat cu serul de la Johnson&Johnson, doza booster ți se va administra cu un alt vaccin. iată ce trebuie să știi despre rapel!

Johnson&Johnson și doza booster. Când și cum faci rapelul

Persoanele vaccinate cu serul de la Johnson&Johnson se pot vaccina cu doza booster – în cazul lor doza a doua – începând de la luna viitoare.

Când începe administrarea rapelului

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson pot face rapelul după cel puțin 6 luni de la prima inoculare. Aceștia vor putea face doza suplimentară începând din 8 noiembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. Autoritățile din România au luat această decizie pe baza recomandărilor și studiilor științifice.

Johnson&Johnson și doza booster. Cu ce vaccin vei face rapelul

Vaccinurile care vor fi administrate celor imunizați cu Johnson&Johnson vor fi cele pe bază de ARn mesager, adică cele de la Pfizer și Moderna.  În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat medicul militar.

Acesta a precizat că persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson & Johnson.

„Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să i se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a explicat Gheorghiţă.

Recomandare pentru vaccinații cu Moderna

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut precizări și cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu vaccinuri produse de Moderna. Acestea vor primi, începând de săptămâna viitoare, o doză înjumătățită.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Noua conducere a PNL, aleasă la Poiana Brașov

Liberalii se reunesc astăzi, la Poiana Braşov, în Liga Aleşilor Locali, iar mâine în Consiliul Naţional al formaţiunii.Reuniunea Ligii Aleşilor Locali va avea loc...

Un viitor Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

În județul Timiș se pune la cale construirea pe o suprafață imensă a unui Parc de distracții, asemănător Futuroscope sau Tivoli, pe 70 de...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 92: Kuleba spune că invadatorii vor accepta o încetare a focului doar când vor fi aproape de înfrângere

Rusia se concentrează acum asupra războiului şi va fi de acord cu o încetare a focului doar atunci când va fi la un pas...
Ultima oră
Pe aceeași temă