23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusDe ce a refuzat temporar OMS vaccinul rusesc anti Covid-19

De ce a refuzat temporar OMS vaccinul rusesc anti Covid-19

Procesul de aprobare pentru vaccinul rusesc anti-COVID-19, Sputnik V a primit suspendare de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Motivul ar fi că procesul de fabricaţie al serului nu a îndeplinit standardele necesare, conform unui oficial regional al OMS.

Deși cercetările publicate în jurnalul medical The Lancet arată că vaccinul are 91,6% eficacitate împotriva coronavirusului, OMS a declarat că a întârziat aprobarea serului până când se poate efectua o nouă inspecţie la una dintre fabricile în care a fost produs Sputnik V, potrivit Euronews.

În replică, Sputnik a susţinut, de asemenea, că vaccinul a demonstrat 97,2% eficacitate în timpul campaniei de vaccinare din Belarus. Dar atât OMS, cât şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) au spus că încă aşteaptă date complete de la producătorii vaccinului.

Directorul adjunct Jarbas Barbosa a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgenţă a fost suspendată. Această declarație a fost făcută într-un briefing de presă pentru Organizaţia Panamericană a Sănătăţii, o sucursală regională a OMS.

„În timp ce inspectau una dintre locaţiile în care este produs vaccinul, au constatat că această sucursală nu respecta practicile de fabricare”, a spus el. „Producătorul [vaccinului – n.r.] trebuie să ţină cont de acest lucru, să facă modificările necesare şi să fie pregătit pentru o nouă inspecţie. OMS aşteaptă ca producătorul să trimită ştiri că fabrica este la standardele impuse”, a adăugat el.

Motivele de îngrijorare ale OMS au venit și anterior cu privire la posibila contaminare încrucişată şi insuficientă în timpul unei inspecţii la fabrica de producţie Sputnik V din Ufa.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...
Ultima oră
Pe aceeași temă