29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusDanemarca raportează o creștere a numărului de cazuri Omicron

Danemarca raportează o creștere a numărului de cazuri Omicron

Cazurile de COVID-19 cresc din nou în Europa. Măsurile luate de fiecare stat membru în parte variază – de la lockdown total în Austria, discuții despre vaccinarea obligatorie în Germania, până la restricții ușoare adoptate de Marea Britanie.

Preocupările legate de noua variantă Omicron detectată în Africa de Sud au determinat multe țări europene să introducă restricții de călătorie, scrie Euronews.

Cu toate acestea, Delta rămâne de departe virusul dominant în Europa, reprezentând marea majoritate a noilor infecții și punând o presiune din ce în ce mai mare asupra spitalelor.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în noiembrie că Europa și Asia Centrală s-ar putea confrunta cu încă 700.000 de decese cauzate de COVID-19 până la 1 martie.

Danemarca raportează o creștere a numărului de cazuri Omicron

Danemarca a raportat duminică (5 decembrie) o creștere îngrijorătoare, de 183 de cazuri confirmate ale noii variante Omicron.

Vineri, Danemarca a avut doar 18 cazuri confirmate și 42 de cazuri suspecte ale variantei, potrivit datelor de la institutul de sănătate publică SSI.

Danemarca este unul dintre liderii Europei în ceea ce privește secvențierea variantelor COVID-19, permițându-i să detecteze mai rapid cazurile.

Pe 12 noiembrie, Danemarca a reintrodus permisul digital, deoarece a declarat COVID-19 „o boală critică din punct de vedere social”, pe fondul creșterii numărului de cazuri.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Aproape 300 noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România

295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 132 mai puţin faţă de ziua...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 94: țara vecină îi cere Germaniei să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1

UPDATE, ora 12:43:Trupele ruse din Donbas vor încerca, cel mai probabil, o nouă forţare a râului Siverski Doneţ, conform ultimului raport despre războiul din...

Lovitură pentru comercianți. În cazul discounturilor trebuie să afișeze cel mai mic preț din ultima lună

De astăzi, toţi comercianţii trebuie să afişeze la raft cel mai mic preţ pe care l-au practicat în ultimele 30 de zile pentru produsele...
Ultima oră
Pe aceeași temă