20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusComisia Europeană susține vaccinarea în România

Comisia Europeană susține vaccinarea în România

Comisia Europeană susține vaccinarea în România, într-o acțiune menită să sprijine eforturile autorităților de la București.

„Comisia Europeană se alătură eforturilor României în campania de comunicare privind vaccinarea”, anunță un comunicat de presă al Comisiei Europene. Acțiunea comună a Comisiei Europene și a României a început la 14 decembrie.

„Campania va consta într-un spot de 40 de secunde care se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât și pe posturile de radio din România. Acesta conține mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei de COVID-19”, precizează Comisia Europeană.

Comisia Europeană susține vaccinarea în România prin mesaje la radio și televiziune

„Este urgent să reducem decalajele din UE în materie de vaccinare. Odată cu sosirea variantei Omicron, vaccinarea, inclusiv cu doza de rapel, este mai importantă ca niciodată. În România, doar 39 % din populație este în prezent vaccinată complet, iar ritmul vaccinării continuă să scadă”, a avertizat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară.

„Lacunele în materie de vaccinare nu numai că sporesc riscurile de forme grave ale bolii, spitalizare și pierderi de vieți omenești, ci lasă loc și unor variante mai severe și mai transmisibile. Acesta este un risc nu numai pentru România, ci și pentru UE în ansamblu. Avem suficiente vaccinuri sigure și eficace pentru a vaccina complet, inclusiv cu doza de rapel, întreaga populație din UE, și trebuie să ne asigurăm că acestea sunt utilizate”, a mai precizat Stella Kyriakides.

„Îi încurajez pe români să se vaccineze, pentru binele lor și al celor apropiați. Mai ales acum, înainte de sărbătorile de iarnă, prilej de întâlnire cu cei dragi, familie și prieteni”, a declarat, la rândul ei, Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi.

Până în prezent, în medie, 78 % din adulții din UE sunt vaccinați. Există însă diferențe mari între ratele de vaccinare în statele UE. În România, 46,7 % dintre adulți sunt vaccinați.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Emma Răducanu a părăsit competiția de la Roland Garros

Emma Răducanu (12 WTA, 19 ani)a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich (47 WTA, 28 ani) în turul al doilea de la Roland Garros. Primul set...

Billie Eilish are sindromul Tourette și îl consideră „epuizant”

Cântăreața a vorbit despre faptul că suferă de sindromul Tourette într-un interviu pe care i l-a acordat lui David Letterman în legătură cu serialul...

Tragedie la Buzău! Un parașutist militar a murit la antrenament

Un parașutist militar și-a pierdut viața miercuri în urma unui accident survenit pe timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul din Boboc. „Accidentul a survenit...
Ultima oră
Pe aceeași temă