-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCiolacu refuză vaccinarea obligatorie

Ciolacu refuză vaccinarea obligatorie

Ciolacu refuză vaccinarea obligatorie împotriva Covid și nu va susține o asemenea obligație în România.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț în acest sens la postul România Tv.

„Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie”, a precizat, joi seară, Marcel Ciolacu. „Cred, în continuare şi cu convingere, că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă”, a explicat liderul PSD.

Declarația liderului PSD intervine în momentul în care Parlamentul României ar urma să decidă imunizarea obligatorie pentru unele categorii de angajați. Un anunț în acest sens l-a făcut medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății. Vaccinarea obligatorie s-ar aplica salariaților din sectoare esențiale.

Ciolacu refuză vaccinarea obligatorie

Marcel Ciolacu a amintit că el a trăit perioada comunistă, în care „toate lucrurile se impuneau”, sugerând că acum nu trebuie să mai fie impuse obligații.

Prin noua lui funcție, de președinte al Camerei Deputaților, Ciolacu este al treilea om în ierarhia statului român. Înaintea președintelui Camerei Deputaților sunt președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Senatului, Florin Cîțu. Ciolacu a vot ales președinte al Camerei prin vot secret, după ce PSD, PNL și UDMR au convenit că funcția de conducere a Camerei Deputaților revine PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

George Simion, pedepsit la Iași. A fost stropit cu cerneală FOTO-VIDEO

George Simion a primit pedeapsă la Iași de Ziua Micii Uniri, după ce un protestatar i-a aruncat cu cerneală. În ciuda acestui gest, liderul...

Absențele elevilor ar putea fi motivate ca urmare a grevei de la STB

Ministerul Educației recomandă ca absențele elevilor, care au lipsit de la școală, să fie motivate din cauza grevei STB și intrarea în online dacă...
00:00:56

Rusia acuză Occidentul că escaladează tensiunile cu „isterie”

Kremlinul a acuzat luni (24 ianuarie) Statele Unite și aliații săi de escaladarea tensiunilor Est-Vest cu „isterie”. NATO plănuiește să întărească forțele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă