1.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusChina se confruntă cu cel mai mare focar cu varianta Delta

China se confruntă cu cel mai mare focar cu varianta Delta

China se luptă cu cel mai mare focar cu varianta Delta a coronavirusului. Autoritățile au izolat anumite zone, unde numărul de cazuri este extrem de crescut.

Statul chinez se confruntă cu un val de infectări cu varianta Delta a coronavirusului. Un total de 1.308 infecții transmise pe plan intern cu simptome confirmate au fost raportate între 17 octombrie și 14 noiembrie în China Continentală. Numărul de infectări a depășit recordul din vară.

China se luptă cu un focar cu varianta Delta

Focarul extins a afectat 21 de regiuni, iar autoritățile vor să blocheze complet transmiterea virusului. Mai multe zone din țară și-au adus sub control focarele în doar câteva săptămâni printr-un set strict de restricții. Persoanele au fost testate în repetate rânduri, iar contactele lor au fost monitorizate. De asemenea, unitățile culturale au fost închise, notează Reuters.

Dalian din nord-estul țării se confruntă cu cel mai mare focar cu varianta Delta. Localitatea cu 7,5 milioane de locuitori a raportat câte 24 de cazuri noi de infectare pe zi. Astfel, este cel mai mare număr decât în orice alt oraș din China.

Autoritățile au decis să plaseze în carantină persoanele care vin din Dalian către Dandong, Anshan și Shenyang. Acestea trebuie să stea izolate în unități centralizate pentru 14 zile înainte să poată circula liber. Wu Liangyou, un oficial din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate a declarat că orașul este într-un blocaj din cauza infectărilor cu Covid-19.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Pană de curent majoră. Țări din Asia afectate de blackout

Mai multe țări din Asia centrală se confruntă cu întreruperi de energie electrică, din cauza unor probleme din Kazahstan, care afectează și statele Uzbekistan...

Președintele Biden a insultat un jurnalist care i-a pus o întrebare incomodă

Președintele Biden a insultat un jurnalist care i-a pus o întrebare incomodă, la o conferință de presă. Expresia exactă folosită de președintele Statelor Unite la...

UE ar putea propune înghețarea fondurilor pentru Polonia și Ungaria până în aprilie

Comisia Europeană ar putea propune înghețarea fondurilor structurale ale Uniunii Europene pentru Ungaria și Polonia înainte de luna aprilie. Anunțul a fost făcut marți...
Ultima oră
Pe aceeași temă