15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusChina a raportat primul caz de infecție cu Omicron

China a raportat primul caz de infecție cu Omicron

China a raportat luni primul caz de variantă Omicron în orașul Tianjin. Pacientul a călătorit în strănătate și nu prezenta simptome, însă a fost testat pozitiv la întoarcerea în țară.

Bărbatul a călătorit în străinătate și a efectuat un test Covid la întoarcerea în țară. Cu toate că nu prezenta simptome, acesta a fost depistat pozitiv și plasat în tratament izolat, la un spital.

China a depistat primul caz de Omicron, în Tianjin

Orașul Guangzhou din sudul Chinei a anunțat marți un alt caz de Omicron, tot un călător de peste mări, a informat presa de stat. Raportul spune că individul este în tratament izolat la un spital local.

„Cei infectați din Tianjin sunt tratați în mod izolat în spitale desemnate”, a declarat marți guvernul local al orașului. „Este prima dată când un caz cu variantă Omicron a fost descoperit în China continentală.”

Administrația președintelui Xi Jinping urmărește o politică „zero Covid”. Descoperirea Omicron a avut loc în timp ce zeci de mii de oameni au fost supuși carantinei.

Luni, Regatul Unit a raportat primul deces confirmat public la nivel global. Specialiștii spun că noua tulpină este foarte transmisibilă și puternic mutată. Rezistența sa în fața anticorpilor a dus la îngrijorări. Mai multe studii au arătat că eficacitatea vaccinurilor scade în fața Omicron. Cu toate acestea, medicii recomandă schema cu trei doze anti-Covid-19 pentru a ne proteja împotriva mutației sud-africane.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 91: Severodonețk, atacat puternic de forțele armate ale lui Putin

Se duc lupte grele în regiunea Donețk. Orașul Severodonețk este asediat de forțele armate ale Federației Ruse și începe să arate precum Mariupol. Cu toate acestea,...

Agenda secretă a reuniunii de la Davos

După doi ani de concediu, Forumul Economic Mondial își reintră-n pâine. Peste două mii de lideri mondiali vin, în aceste zile, în orașul elvețian,...
00:01:26

Tedros, foarte emoționat, a fost reales director general al OMS

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) l-au reales pe Tedros Adhanom Ghebreyesus în funcția de director general al OMS cu o majoritate puternică pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă