24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCertificatul verde a devenit obligatoriu în școlile din Italia

Certificatul verde a devenit obligatoriu în școlile din Italia

Angajații riscă să fie suspendați

Italia a impus certificatul verde obligatoriu atât pentru transportul în comun, cât și pentru profesorii din școli. La începutul lunii august, acesta era impus pentru accesul în restaurante, baruri, săli de joc, dar și săli de spectacole. Cu toate acestea, autoritățile anunță că până la finalul acestui an, certificatul verde va fi necesar și în unitățile de transport private și publice, dar și în școli.

Astfel, green pass-ul va fi cerut pe trenurile Intercity, Intercity Night și High Speed ​​(trenurile regionale sunt, prin urmare, excluse). În același timp, acesta nu va fi obligatoriu pentru transportul public local pentru regiunile din zona albă sau galbenă.

De asemenea, angajații școlilor vor fi nevoiți să prezinte certificatul verde. De la 1 septembrie, profesori, portarii, personal tehnic și administrativ au obligația de a arăta green pass-ul la intrarea în unitățile de învățământ. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru în termen de 5 zile, angajații vor fi suspendați. Excepție fac „persoanele fragile”, care vor avea dreptul la teste gratuite plătite de Ministerul Educației. 

Într-o primă etapă, certificatul verde va fi controlat printr-o aplicație. Totuși, după data de 13 septembrie se așteaptă o nouă metodă automatizată.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 130. Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina

Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse s-au înregistrat într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina. Rusia sugerează că a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă