29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCertificatul Covid se reduce la 7 luni în Grecia

Certificatul Covid se reduce la 7 luni în Grecia

Autoritățile din Grecia au decis să limiteze certificatul Covid la 7 luni. Decretul aprobat de minister va intra în vigoare la 1 februarie.

Vestea a fost anunțată de ministrul grec al Sănătății Thanos Plevris ieri, pe 5 decembrie. Plevris a dezvăluit că certificatele de vaccinare vor rămâne valabile șapte luni doar după ultima doză de vaccin.

Grecia limitează certificatul Covid la 7 luni

Ministrul a explicat că toți cei care nu primesc un rapel în intervalul de șapte luni vor fi considerați nevaccinați, indicând că vor fi supuși restricțiilor. Se crede că autoritățile elene au decis să ia o astfel de decizie pentru a proteja sănătatea publică, precum și pentru a preveni răspândirea Omicron.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că Grecia a înregistrat 239.038 de noi cazuri de infecție. În ceea ce privește rata de vaccinare, cifrele Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că 65,8% din întreaga populație adultă din Grecia a fost complet vaccinată împotriva virusului, în timp ce 69,8% au luat doar o singură doză.

În ceea ce privește valabilitatea certificatelor de vaccinare, Comisia UE a anunțat că, începând cu 1 februarie, certificatele UE de vaccinare vor rămâne valabile doar nouă luni, menționând totodată că o perioadă uniformă de acceptare a acestor certificate ar asigura că statele membre UE mențin măsuri coordonate de călătorie.

De asemenea, Grecia cere test Covid la intrarea în țară chiar și pentru persoanele vaccinate. Decizia luată de autoritățile de la Atena se aplică persoanelor cu vârsta de la cinci ani în sus, care intră în Grecia începând de luni, 10 ianuarie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un plan ambițios privind clima și sănătatea a fost promulgat de Joe Biden

Marţi a fost promulgat un plan vast de investiţii privind clima şi sănătatea, de către preşedintele american Joe Biden, aducând taberei sale democrate...

Stoltenberg cere inspecții „urgente” la centrala nucleară de la Zaporojie

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a cerut, miercuri, inspecții "urgente" ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala atomoelectrică Zaporojie, aflată sub ocupaţie...

Rata inflației din Marea Britanie a depășit nivelul ultimelor patru decenii

Rata inflației preţurilor de consum din Marea Britanie a depăşit nivelul de 10% în luna iulie, cea mai înaltă cotă începând din 1982, arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă