17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

CEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Într-un interviu acordat publicației israeliene N12 News, Bourla a fost întrebat dacă estimează că injecțiile de rapel vor fi administrate la fiecare patru până la cinci luni în mod regulat.

„Acesta nu va fi un scenariu bun. Ceea ce sper este să avem un vaccin pe care va trebui să-l faceți o dată pe an”, a spus Bourla.

Acesta a adăugat: „Deci, din perspectiva sănătății publice, este o situație ideală. Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron și să nu uite celelalte variante și asta ar putea fi o soluție”.

Bourla a spus că Pfizer ar putea fi gata să solicite aprobarea unui vaccin reproiectat pentru a lupta împotriva Omicron. Acesta ar putea fi produs în masă începând din luna martie.

Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

România, pe ultimul loc în UE la vârsta între 25 şi 34 de ani cu studii superioare

Anul trecut, 41% din populaţia Uniunii Europene cu vârsta între 25 şi 34 de ani avea studii superioare complete, România fiind pe ultimul loc...
00:00:55

VIDEO: Rusia deminează Mariupolul

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu ceea ce susține că este un proces de deminare pe o plajă din apropierea portului Mariupol,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

UPDATE, ora 14:40: Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct...
Ultima oră
Pe aceeași temă