29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusUnde sunt cele mai multe cazuri Covid din Ilfov

Unde sunt cele mai multe cazuri Covid din Ilfov

Cele mai multe cazuri Covid din județul Ilfov au fost indicate, duminică, de Prefectura Ilfov.

Potrivit Prefecturii Ilfov, cea mai mare rată de infectare din acest județ este în localitatea Periş, unde se înregistrează 16,66 cazuri la mie.

Pe următoarele locuri din punctul de vedere al gravității pandemiei sunt localitățile Dragomireşti-Vale și Otopeni. Acestea sunt cele trei localități din Ilfov care au peste 15 cazuri la mie. Urmează comunele Brănești, cu 14,53 cazuri la mia de locuitori, respectiv Domneşti, cu 14,01 cazuri.

Cele mai multe cazuri Covid sunt la Periș

Se remarcă în schimb, din fericire, scăderea numărului de cazuri în Chiajna și în Bragadiru. La Chiajna, acum o săptămână, incidența depășea 21 de cazuri la mie. Astăzi, duminică, la Chiajna, rata este 14,32 cazuri la mie. Bragadiru are, duminică, 11,93 cazuri la mie.

Spre deosebire de Ilfov, unde incidența se menține în general ridicată, în București rata de infectare scade constant.

Primarii comunelor din Ilfov au reclamat de mai multe ori faptul că rata de incidență nu reflectă corect situația din localitățile lor. Primarii spun că numărul de cazuri este corect dar că el trebuie raportat la o populație mult mai mare, întrucât foarte multe persoane care au acte de identitate de București locuiesc, efectiv, în județul Ilfov.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UK: Bicicliștii ar putea avea nevoie de plăcuțe de înmatriculare și asigurări, la fel ca la mașini

Bicicliștii ar putea fi supuși acelorași reguli ca și șoferii, conform unei serii de noi propuneri de modificare a legislației rutiere din Marea Britanie. Potrivit...
00:00:20

Un fulger luminează într-un mod neobișnuit cerul de deasupra Scoției

Un fulger a ajuns să lumineze într-un mod neobișnuit cerul de deasupra Scoției, dar și mai multe raze au putut fi observate din acesta. Un...

Armata Română își modernizează baza de elicoptere navale

Armata Română își modernizează baza de elicoptere navale, amplasată în localitatea Tuzla din județul Constanța. Decizia este menționată într-un proiect de Hotărâre de Guvern. Viitorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă