17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCălătorii complet vaccinați ce vin în Marea Britanie nu vor mai face...

Călătorii complet vaccinați ce vin în Marea Britanie nu vor mai face test COVID-19 din 11 februarie

Călătorii complet vaccinaţi care sosesc în Marea Britanie nu vor mai fi nevoiţi să facă un test COVID-19, a declarat luni ministrul transporturilor Grant Shapps, în timp ce guvernul îşi stabileşte planurile de a depăşi restricţiile şi de a trăi cu virusul, relatează Reuters.

În prezent, persoanele vaccinate care sosesc în Marea Britanie trebuie să facă un test în decurs de 2 zile de la sosire. Uneori, guvernul a mai cerut anterior ca toţi pasagerii să facă teste înainte de a pleca în Marea Britanie.

”Am promis că nu vom menţine aceste măsuri în vigoare nicio zi mai mult decât este necesar şi acum mi se pare evident că testele la frontieră pentru călătorii vaccinaţi şi-au depăşit utilitatea”, a declarat Shapps în faţa parlamentului.

De la ora 04:00 GMT pe 11 februarie, pasagerii care intră în ţară şi care sunt complet vaccinaţi vor trebui doar să îşi verifice statutul pe un formular de localizare a pasagerilor, a precizat el. Deocamdată, vaccinarea completă nu va include cerinţa de a fi făcută o doză suplimentară. Persoanele sub 18 ani sunt tratate ca pasageri complet vaccinaţi.

Călătorii vaccinați incomplet, ajunși în Marea Britanie, vor avea nevoie totuși de un test COVID-19 înainte de sosire

Cei care nu se califică drept complet vaccinaţi nu vor mai trebui să se izoleze sau să facă un test în ziua 8. Aceştia vor trebui în continuare să facă dovada unui test COVID-19 negativ înainte de a călători şi să facă un test PCR după sosirea în Marea Britanie, a spus el, conform agerpres.ro.

”Acesta este un sistem proporţional care ne apropie cu un pas de normalitate, menţinând în acelaşi timp protecţiile vitale pentru sănătatea publică”, a declarat Shapps.

De asemenea, Marea Britanie va adăuga alte 16 naţiuni, inclusiv China şi Mexic, pe lista sa a certificatelor de vaccin recunoscute.

Shapps a declarat că opţiunea pentru o „listă roşie” de ţări va rămâne în vigoare pentru a oferi o apărare împotriva noilor variante îngrijorătoare, dar guvernul analizează înlocuirea sistemului de carantină controlată cu alternative precum izolarea la domiciliu.

”Aceste măsuri de urgenţă sunt aplicate doar atunci când suntem deosebit de îngrijoraţi de o variantă care prezintă un risc semnificativ, chiar mai mare decât cel al Omicron”, a spus el.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Metroul circulă cu dificultate, după o defecțiune apărută la un tren

UPDATE, ora 09:56: Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că incendiul de...

Metroul – chilipir pune vieți în pericol

Conducerea Metrorex a încercat să ascundă gravitatea incidentului din apropierea stației Piața Romană, declarându-l “frână”. Defecțiunea care, fără îndoială, a condus la izbucnirea unui incendiu,...

5 motive pentru care sa investesti in pantaloni casual dama

Cine nu are nevoie de o pereche de pantaloni casual, in care miscarea sa nu fie nicio problema, mai ales atunci cand ai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă