29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAu fost depistate infectări cu mutația variantei Delta în Austria, Portugalia și...

Au fost depistate infectări cu mutația variantei Delta în Austria, Portugalia și Rusia

Mai multe cazuri de infectare cu mutața variantei Delta, denumită AY.4.2, au fost descoperite în Austria, Portugalia și Rusia. Aproape 1.000 de cazuri au fost depistate în Europa Continentală, fiind confirmată și în SUA.

Specialiștii susțin că este cu 10% mai periculoasă și ar putea să înlocuiască varianta dominantă Delta. Autoritățile din Rusia au declarat că au fost descoperite cazuri izolate de infectare cu AY.4.2. Totodată, în Portugalia și Austria au fost raportate mai multe cazuri cu această subvariantă. Despre aceasta se crede că stă și în spatele creșterii infectărilor din Marea Britanie.

„Vaccinurile sunt suficient de eficace împotriva acestei versiuni a virusului, care nu este chiar atât de diferită pentru a schimba în mod dramatic capacitatea de a ocoli anticorpii.”, a declarat cercetătorul rus, Kamil Khafizov.

În același timp, ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a susținut că nu este un motiv în plus de îngrijorare. Austria a anunţat că are până în prezent peste 30 de cazuri de infectări confirmate cu această subvariantă. Portugalia a raportat în ultimele săptămâni 10 cazuri de infectare.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Aproape 300 noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România

295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 132 mai puţin faţă de ziua...

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, despre strategia americanilor în țara noastră

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a declarat la Digi 24 că prezența americană în România trebuie să fie mai robustă, având în...

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool versus Real Madrid

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool și Real Madrid, se vor întâlni sâmbătă, cu începere de la 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis din...
Ultima oră
Pe aceeași temă