1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAntónio Guterres, Secretar General, Organizația Națiunilor Unite: „Poporul Africii nu poate fi...

António Guterres, Secretar General, Organizația Națiunilor Unite: „Poporul Africii nu poate fi acuzat pentru nivelul imoral de scăzut al vaccinărilor pe care le au la dispoziție.”

Vorbind alături de președintele Comisiei Uniunii Africane (AUC), Moussa Faki Mahamat, secretarul general a spus: „Poporul Africii nu poate fi acuzat pentru nivelul imoral de scăzut al vaccinărilor pe care le au la dispoziție. Nici nu ar trebui să fie pedepsiți în mod colectiv pentru identificarea și împărtășirea informațiilor esențiale despre știință și sănătate cu lumea.” Faki Mahamat a spus: „Din păcate, sub 6% dintre africani sunt vaccinați în prezent într-un moment în care în restul lumii, ratele de vaccinare sunt de 10 ori mai mari. Putem vedea că există un anumit grad de stigmatizare în acest sens, pentru că am fost transparenți în ceea ce privește noua variantă Omnicron și asta a însemnat că regiunea Africii de Sud a fost pedepsită.”

Secretarul general al ONU, avertisment la summitul COP26

Guterres a subliniat că Africa „se găsește condamnată să nu aibă suficiente vaccinuri pentru poporul său” și „pare a fi condamnată să nu dispună de resursele financiare necesare pentru a-și asigura redresarea economică”. „Fără să fi contribuit la schimbările climatice”, a adăugat el, „Africa este aparent condamnată să înfrunte cele mai grave efecte ale dezastrelor climatice”.

Secretarul general a menționat că înainte de pandemie, „de 10 ani Africa a avut cea mai mare rată de creștere a economiei globale”, iar acum, a adăugat el, „Africa este condamnată să piardă teren din cauza lipsei internaționale de solidaritate efectivă”.

Descoperire importantă: Omicron ar fi apărut în luna octombrie

Revenind la situația din Etiopia, Faki Mahamat a spus: „Continuăm să vorbim cu ambele părți, dar, din păcate, luptele de pe teren continuă. Am observat în ultimele zile că poate că stabilitatea începe să domnească pe front, dar avem îngrijorări profunde – în conformitate cu Organizația Națiunilor Unite – cu privire la necesitatea absolută a unui încetare a focului. Ajutorul umanitar trebuie să ajungă la toți cei care au suferit din cauza acestui conflict. Și trebuie neapărat să rezolvăm aceste probleme prin discuții politice și dialog.” Astăzi, Guterres și Faki Mahamat au participat la a cincea Conferință anuală a Uniunii Africane și a Națiunilor Unite.

”Nici nu ar trebui să fie pedepsiți în mod colectiv pentru identificarea și împărtășirea informațiilor esențiale despre știință și sănătate cu lumea. Cu un virus care este cu adevărat fără granițe, restricțiile de călătorie care izolează orice țară sau regiune nu sunt doar profund inechitabile și punitive, ci și ineficiente.” António Guterres, Secretar General, Națiunile Unite.

Guterres a insistat că „Avem instrumentele necesare pentru a călători în siguranță. Să folosim aceste instrumente”

Numărul deceselor asociate Covid-19 a depășit pragul de 5 milioane de morți

Moussa Faki Mahamat, președinte, Comisia Uniunii Africane a declarat că: „Din păcate, sub 6% dintre africani sunt vaccinați în prezent într-un moment în care în restul lumii, ratele de vaccinare sunt poate de 10 ori mai mare. Putem vedea că există un anumit grad de stigmatizare în acest sens, pentru că am fost transparenți în ceea ce privește noua variantă Omnicron și asta a însemnat că regiunea Africii de Sud a fost pedepsită.”

António Guterres, Secretar General, Națiunile Unite: „Africa este condamnată să nu aibă suficiente vaccinuri pentru oamenii săi. Africa pare a fi condamnată să nu dispună de resursele financiare necesare pentru a-și asigura redresarea economică. Fără să fi contribuit la schimbările climatice, Africa este aparent condamnată să înfrunte cele mai grave efecte ale dezastrelor climatice.”

Reforma Natiunilor Unite? Care Natiuni Unite?

António Guterres, Secretar General, Națiunile Unite: „Africa se recupera foarte bine înainte de pandemie. Timp de 10 ani, Africa a avut cea mai mare rată de creștere a economiei globale. Și acum, Africa este condamnată să piardă teren din cauza lipsei internaționale de solidaritate efectivă.”

Moussa Faki Mahamat, președinte, Comisia Uniunii Africane: „Continuăm să vorbim cu ambele părți, dar, din păcate, luptele de pe teren continuă. Am observat în ultimele zile că poate că stabilitatea începe să domnească pe front, dar avem îngrijorări profunde – în conformitate cu Organizația Națiunilor Unite – cu privire la necesitatea absolută a unui încetare a focului. Ajutorul umanitar trebuie să ajungă la toți cei care au suferit din cauza acestui conflict. Și trebuie neapărat să rezolvăm aceste probleme prin discuții politice și dialog.”

Secretarul general António Guterres a spus astăzi (1 decembrie) „restricţiile de călătorie care izolează orice ţară sau regiune nu sunt doar profund inechitabile şi punitive, ci sunt ineficiente” şi a cerut să fie folosite de instrumente alternative pentru a evita „apartheid-ul în călătorii”.

Drepturi de autor: acest material – inclusiv tot textul, audio și imaginile – este furnizat de Națiunile Unite și citat de Reuters.

Cele mai citite

Cutremur puternic în Grecia, resimțit în Atena

Cutremur puternic în Grecia. Seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade. Potrivit informațiilor, seismul a fost resimțit cu precădere în partea de nord a țării,...
00:01:08

Președintele Serbiei, „dezamăgit” de faptele lui Djokovic

Premierul Serbiei a catalog decizia Australiei de a-l expulza pe superstarul tenisului Novak Djokovic, drept  „scandaloasă”. Președintele sârb a spus că îl susține și...

Polițistul din Buzău care a mers la o prostituată în uniformă, reținut

Polițistul din Buzău care este anchetat după ce s-a dus în uniformă la o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, încercând să...
Ultima oră
Pe aceeași temă