17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusActualul val al pandemiei ar putea fi ultimul cu restricții, anunță Pfizer

Actualul val al pandemiei ar putea fi ultimul cu restricții, anunță Pfizer

CEO-ul Pfizer a declarat că actualul val al pandemiei de Covid-19 ar putea fi ultimul sub restricții. Albert Bourla a spus luni că virusul va continua să circule în anii următori.

Bourla a acordat un interviu cu postul francez BFM TV pentru a marca anunțul unui pachet de investiții de către firma farmaceutică din Franța. Acesta a vorbit despre eficacitatea și siguranța vaccinurilor de pe piață. Totodată, șeful Pfizer a susținut că acest val al pandemiei ar putea fi și ultimul cu restricții.

Ultimul val al pandemiei cu restricții?

„Este important ca oamenii să primească regimul de trei doze ale vaccinului Pfizer împotriva coronavirusului și, probabil, vor avea nevoie de rapel anual. Deși persoanele imunodeprimate ar putea avea nevoie de acestea la fiecare patru luni”, a spus Bourla.

Bourla a mai spus că pastila anti-COVID a companiei, Paxlovid, „schimbă totul”. Aceasta ar fi o nouă modalitate de a lupta împotriva bolilor grave. Pfizer a declarat în decembrie că pilula sa a redus cu aproape 90% numărul de spitalizări și decesele persoanelor vulnerabile.

Franța, ca multe alte țări, se confruntă cu un număr record de infecții cauzate de Omicron. Parlamentul Franței a aprobat duminică o lege care va exclude persoanele nevaccinate din toate restaurantele, arenele sportive și alte locuri.

Guvernul președintelui francez Emmanuel Macron speră că pasul va fi suficient pentru a limita numărul de pacienți care ocupă locurile din spitale. Peste 76% din paturile franceze de terapie intensivă sunt ocupate de pacienți cu Covid-19.

La fel ca multe țări, Franța este în strânsoarea variantei Omicron, înregistrând peste 2.800 de cazuri pozitive la 100.000 de persoane în ultima săptămână.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ești în căutarea unui administrator profesionist pentru imobilul tău? 

Dorim să implementăm pe piață un sistem de administrare a imobilelor simplu, eficient, transparet și fără costuri inutile, implicând absolut toată structura decizională în...

Yoga: 3 ramuri importante ale acestei practici

Cu o istorie de aproximativ 5.000 de ani, yoga este o practică care îmbină posturile fizice cu meditația, concentrarea și tehnicile de respirație, pentru...

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată până anul viitor, notează Euronews. Schimbarea vine în ultima clipă, deoarece anterior au...
Ultima oră
Pe aceeași temă