22 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaContraofensiva ucraineană este în impas, dar bombele cu dispersie fac ravagii în...

Contraofensiva ucraineană este în impas, dar bombele cu dispersie fac ravagii în rândul forțelor rusești

Contraofensiva ucraineană este în impas, dar forţele ucrainene, folosind bombele cu dispersie, spulberă pozițiile infanteriei și forțelor rusești, precum şi vehiculele şi poziţiile de artilerie ale Rusiei, deschizând calea pentru avansurile forţelor terestre, potrivit newsflash.ro.

Eficacitatea muniţiei cu dispersie a fost demonstrată în timpul recentelor lupte din jurul Robotyne din regiunea Zaporojie, potrivit Kyiv Independent.

Bombele cu dispersie au provocat pierderi grele printre rândurile ruse, forţându-i pe invadatori să se retragă în mod haotic.

Mișcare împotriva contraofensivei Ucrainei: Rusia pregătește o replică de proporții

În plină contraofensivă a Ucrainei, Rusia se pregătește de o replică de proporții. Ultimele informații despre mișcările de trupe ale Moscovei vin de la Serhii Cherevati, adjunct al comandantului pentru comunicații strategice al Grupului Militar de Est al Ucrainei.

„ Inamicul a concentrat un grup foarte puternic pe ruta Liman-Kupiansk, cu peste 100.000 de soldați, peste 900 de tancuri și peste 370 Mlrs”, a spus el, adăugând că “inamicul desfășoară unități aeropurtate, cele mai bune unități de infanterie motorizată”, potrivit orange.ro.

Contraofensiva Ucrainei ar putea fi dejucată după ce Rusia a pregătit o replică de proporții ce ar putea să spargă liniile defensive ucrainene

Forțele ruse “încearcă din greu să ne spargă liniile defensive, dar soldații noștri rămân neclintiți să țină apărarea”. Potrivit lui Cherevati, rușii încearcă să obțină o lovitură, după ce ucrainenii au preluat inițiativa în jurul orașului Bahmut.

“Rușii trebuie să arate cel puțin un succes, fac efort maxim în acest domeniu, făcând tot ce le stă în putință pentru a se impune în ofensivă”, a explicat comandantul.

“Noi, pe de altă parte, suntem foarte precauți și deciși să ne protejăm cât mai mult posibil forțele”, a conchis el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă