3.4 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăConsultările cu partidele încep luni la Cotroceni. Ce așteptări are Iohannis

Consultările cu partidele încep luni la Cotroceni. Ce așteptări are Iohannis

Luni, la prânz, vor începe consultările cu partidele parlamentare, este anunțul președintelui Klaus Iohannis de astăzi.

Partidele vor fi chemate separat, a transmis șeful statului într-o conferință de presă.

„Nu știu dacă va duce la soluții”, a precizat Klaus Iohannis despre consultarea cu partidele.

Președintele a vorbit în termeni duri despre criza politică și a dat vina pe ”orgolii” pentru situația prezentă:

„Guvernul a fost dărâmat de unii politicieni care au vrut pur și simplu să arate că au voturi suficiente ca să dărâme Guvernul. Nu au nicio gândire pentru ce urmează după. Evaluarea mea este că acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România sau pentru români. Aici suntem acum. Cum s-a ajuns aici: USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea la un moment dat, din motive de ei știute. Pentru USR nu a fost suficient. S-au aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din această criză în care am intrat pentru că Guvernul a căzut victimă acestor orgolii.”

PSD și USR au criticat modul de alocare a banilor către primării.
Președintele Klaus Iohannis explică această atitudine ca fiind „expresia unei frustrări pentru că nu ei sunt acolo, la cheia banilor”.

„Este mai nou un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza guvernul de tot felul de lucruri. Sunt tactici de poziționare în vederea consultărilor și a formării unui nou guvern. Eu sunt convins că Guvernul și premierul Cîțu fac toate lucrurile exact așa cum e legal și corect.

Nu am niciun fel de emoții în această chestiune. Pe de altă parte, este clar că acum, în pragul iernii, anumite autorități au nevoie de sprijinul Guvernului și sunt convins că au fost făcute alocările respective. Că unii și alții nu sunt mulțumiți, probabil că este expresia unei frustrări pentru că nu ei sunt acolo, la cheia banilor, dar am discutat de mult niște chestiuni cu Florin Cîțu și am primit asigurări că aceste alocări vor fi făcute strict în corelare cu nevoile comunității autorității locale respective”, a declarat Klaus Iohannis.

„Da, mi-am făcut doza a treia“, a răspuns acesta la întrebarea dacă s-a vaccinat cu cea de-a treia doză.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De ce se scumpește pâinea

De ce se scumpește pâinea este o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți români. Întrebarea este justificată în condițiile în care România...

Unde se plătesc amenzile de circulație

Unde se plătesc amenzile este o întrebare la care, din păcare, trebuie să afle răspunsul unii dintre români. O simplificare a procedurii de plată a...

Dorel lovește înainte de Crăciun. Un brad montat în intersecție încurcă circulația

Dorel lucrează înainte de Crăciun. De data aceasta și-a găsit de lucru la Panciu, unde șoferii se plâng că din cauza unui brad montat...
Ultima oră
Pe aceeași temă