9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăConsultări la Cotroceni. PNL a intrat la negocieri cu varianta Nicolae Ciucă

Consultări la Cotroceni. PNL a intrat la negocieri cu varianta Nicolae Ciucă

Consultări la Cotroceni. Au început consultările la Cotroceni cu partidele politice. Delegația PNL a intrat prima la discuții. La ora 11.30 urmează PSD, iar de la ora 12.00 Klaus Iohannis primește pe cei de la UDMR. Întâlnirea continuă cu liderii USR, ai Alianței pentru Unirea Românilor și cu reprezentanții minorităților naționale.

Liderii PNL au intrat la consultări la ora 11.00, iar întâlnirea cu președintele a durat 15 minute. Surse din Partidul Național Liberal au declarat pentru Digi24.ro că președintele partidului, Florin Cîțu, vizează a doua poziție în stat, după ce liberalii au decis să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

La sfârșitul negocierilor cu partidele parlamentare, care au loc, joi, 21 octombrie, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis este așteptat să anunțe noul premier desemnat.

Consultări la Cotroceni, delegația PNL
Delegația PNL a deschis a doua rundă de consultări cu partidele parlamentare

Conultări la Cotroceni. PNL îl propune premier pe Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă este varianta pe care PNL, în unanimitate, o propune pentru funcția de premier al României. PNL merge pe varianta unui guvern minoritar Cu UDMR și susținut de PSD.

Varianta Nicolae Ciucă premier s-a desprins în urma discuţiilor avute miercuri seară de mai mulţi lideri PNL cu preşedintele Klaus Iohannis, au declarat pentru News.ro surse din conducerea partidului.

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Atunci, numele lui Ciucă a apărut ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, însă, într-un final, soluția agreată în coaliție a fost cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Consultări la Cotroceni. Programul întâlnirilor

11:00 – Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 – Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 – Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 – Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 – Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 – Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Cele mai citite

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...

Certificatul verde este obligatoriu în biserică, în Grecia

Certificatul verde este obligatoriu pentru cei doresc să meargă la biserici, în Grecia. Autoritățile de la Atena au introdus nou restricții pentru a preveni...

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...
Ultima oră
Pe aceeași temă