11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Congresul PNL. Alin Stoica, fost prefect Capitală: interpretare fantezistă a legii

Nu pot fi permise conferințe în spații închise cu 5.000 de oameni, în condițiile în care limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000, transmite fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica.

„Dl Cîțu, încurajat de dl. Președinte, spune că nu face congres, ci spectacol, piesă de teatru sau concert… Este o interpretare total fantezistă a legii, dincolo de limita bunului simț”, a spus miercuri pe Facebook fostul prefect al Capitalei.

Acesta susține că „potrivit normelor legale și potrivit regulilor de bun simț, nu poți permite organizarea de conferințe, în spații închise, cu 5000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1000 iar limita pentru proteste este de 100 de persoane”.

Fostul prefect crede că în acest fel autoritățile subminează conformarea.

„De ce este această atitudine dăunătoare? Pentru că autoritățile subminează practic conformarea. Ne arată nouă, tuturor cetățenilor, că legea este opțională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac. Iar concret, că mijloacele de protejare a sănătății și vieții oamenilor nu sunt serioase, ele se aplică doar când ne convin, dar atunci când ele nu ne permit să facem ce vrem, le dăm deoparte. Și apoi ne întrebăm de ce politicul are cea mai scăzută încredere? Păi pentru că e un teatru ieftin și prost în cele mai multe instanțe. Probabil de aceea consideră și PNL că pot uza de acea prevedere cu spectacolele…”, a mai scris Stoica pe rețeaua de socializare.

Congresul PNL va fi organizat în condiții de legalitate și de siguranță maximă, cu certificat verde și centre de testare, spune Florin Cîțu: „Oricine încearcă să amâne acest congres nu va avea nicio șansă.”

„Nu este un spațiu cam mic (Romexpo – n.r.). Sunt 15.000 de metri pătrați. Vor fi 3 metri pătrați pentru fiecare persoană. Va fi cu certificat verde, vor fi și centre de testare, deci vor fi condiții regulamentare”, spune Florin Cîțu.

Secretariatul PNL a cerut o recomandare de la CNSU, conform lui Florin Cîțu.

Ultima oră
Pe aceeași temă