11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCompaniile aeriene se apropie de numărul de zboruri operate înainte de pandemie

Companiile aeriene se apropie de numărul de zboruri operate înainte de pandemie

Grupul Air France-KLM anunță noi rute în portofoliu din această toamnă.

De asemenea, pandemia a lărgit orizonturile turiștilor cu privire la potențialele destinații în care își pot petrece vacanțele, astfel că, în ultima perioadă, tot mai multe persoane își îndreaptă atenția spre locații exotice. Drept urmare, pentru sezonul de iarnă 2021, grupul Air France-KLM anunță introducerea de noi rute în rețeaua lor, preponderent spre destinații de plajă din întreaga lume, cu plecare din Paris – Charles de Gaulle și respectiv Amsterdam – Schiphol.

 Destinațiile de city break-uri înlocuite cu vacanțele la plajă

Date fiind schimbările obiceiurilor de consum observate la nivel mondial si predilecția spre sejururi la plajă în destinații exotice, pentru sezonul de iarnă 2021 (octombrie 2021 – martie 2022), grupul Air France – KLM anunță introducerea unor rute noi în rețeaua existentă, precum și reluarea unor zboruri ce fuseseră sistate în contextul pandemic.

Zanzibar, Mombasa și Colombo, printre noile destinații operate de Air France si KLM

Începând cu 18 octombrie 2021, Air France va zbura cu o frecvență de 2 zboruri pe săptămână spre Zanzibar, în Tanzania, o continuare a zborului spre Nairobi, capitala Kenyei. Zborurile vor fi operate cu aeronave Boeing 787-9, întocmai ca și cele spre Colombo, Sri Lanka, unde Air France va zbura de 3 ori pe săptămână începând cu 1 noiembrie 2021, ca o continuare a zborului spre Malé, Maldive.

Totodată, în încercarea de a își consolida poziția în Orientul Mijlociu, Air France va opera cu trei frecvențe săptămânale spre Muscat, în Oman, începând cu 31 octombrie 2021, în vreme ce spre Dubai vor fi până la 14 zboruri săptămânale începând cu 23 octombrie 2021. Air France răspunde pozitiv și cererii solide venite dinspre Polinezia Franceză, astfel că, începând cu 3 noiembrie 2021, compania aeriană va oferi până la 5 frecvențe spre Papeete, ca o continuare a zborului spre Los Angeles, curse ce vor fi operate cu aeroanve Boeing 777-200. Nu în ultimul rând, de la finalul lunii octombrie, Air France crește și frecvența zborurilor operate spre Miami, astfel că vor fi până la 12 zboruri săptămânale spre această destinație, rutele fiind operate cu avioane Boeing 777-300 și Airbus A350.

De partea cealaltă, partenerii de la KLM, compania aeriană care a efectuat primul zbor din lume alimentat cu combustibil sintetic la începutul acestui an, își extinde rețeaua cu șase noi destinații intercontinentale, anume Mombasa (Kenya) – două zboruri săptămânal, Orlando (SUA) – patru zboruri săptămânal, Cancun (Mexic), Bridgetown (Barbados – Caraibe), Port of Spain (Trinidad & Tobago – Caraibe) – trei zboruri săptămânal către fiecare dintre aceste trei destinații și Phuket (Thailanda), unde se va zbura de patru ori pe săptămână cu o aeronavă Boeing 777-300.

Schimbare gratuită a datelor de călătorie pentru biletele pe zborurile Air France – KLM până la 31 decembrie 2021

Reprezentanții grupului Air France-KLM au ținut să puncteze că oricare dintre aceste curse poate fi modificată și rămâne supusă restricțiilor în vigoare în fiecare țară și regiune deservită. Astfel, înainte de a efectua o călătorie, se recomandă pasagerilor să verifice cerințele de intrare și de călătorie pentru țările de destinație și de tranzit, ce fac adesea subiectul unor schimbări bruște pe fondul epidemiei de COVID-19 încă destul de persistentă.

Pentru a își proteja pasagerii de eventualele neplăceri cauzate de schimbările aduse de COVID, politicile comerciale ale Air France și KLM sunt mult mai flexible și presupun schimbarea gratuită a datelor de călătorie până finalul anului în curs, precum și rambursarea integrală a banilor în cazul anulării ori oferirea unui voucher bonus în baza căruia pot fi achiziționate bilete și servicii pe alte destinații. Chiar și acest voucher poate fi ulterior transformat în bani în cazul  în care nu va fi folosit de către pasageri, ori dacă valoarea noilor bilete este mai mică decât cea achitată inițial.

 Grupul Air France – KLM

Air France-KLM este grupul lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Oferă clienților săi acces la o rețea care acoperă 314 destinații în 116 țări datorită companiilor Air France, KLM Royal Dutch Airlines și Transavia. Cu o flota de 548 de aeronave și 101,4 milioane de pasageri transportați în 2018, Air France-KLM operează până la 2.300 de zboruri zilnice, în principal prin hub-urile din Paris-Charles de Gaulle și Amsterdam-Schiphol.

Programul Flying Blue este unul dintre programele de fidelitate lidere în Europa, cu peste 15 milioane de membri.

Împreună cu partenerii săi, Delta Air Lines și Alitalia, Air France-KLM operează cel mai mare joint-venture trans-Atlantic, cu peste 275 zboruri zilnice. Air France și KLM sunt companii membre ale alianței globale SkyTeam, care numără 19 companii aeriene membre și care oferă pasagerilor din întreaga lume acces la o rețea globală de peste 14.500 de zboruri către peste 1.150 de destinații din 175 de țări.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă