15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Comisia Europeană și UNESCO își unesc forțele pentru a combate teoriile conspirației din online

Comisia Europeană a publicat o nouă serie de infografice menite să vină în sprijinul cetățenilor asaltați în contextul pandemiei de coronavirus de o serie de informații false ce contribuie din plin la amplificarea teoriilor conspirației. Acestea oferă scurte explicații cu privire la motivele pentru care teoriile conspirației sunt periculoase – în special în perioade de criză – și la modul în care acestea pot fi identificate și combătute în mod eficace cu argumente bazate pe fapte.

„Dezinformarea și teoriile conspirației dăunează sănătății democrațiilor noastre – acest lucru a devenit foarte clar în contextul unei pandemii mondiale. Cetățenii trebuie să dispună de instrumente utile pentru a le recunoaște și a le demonta. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, instituțiile publice trebuie să colaboreze între ele, precum și cu platformele digitale, cu profesioniștii din domeniul mass-media, cu verificatorii de fapte și cu cercetătorii, așa cum fac Comisia Europeană și UNESCO.”, este de părere Věra Jourová, vicepreședinta pentru valori și transparență.

Noile infografice sunt disponibile pe platformele de comunicare socială și pot fi consultate pe site-ul Comisiei Europene.

Ultima oră
Pe aceeași temă