20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiComandamentul Sezon Estival 2021 „a luat cu asalt” firmele de pe litoral

Comandamentul Sezon Estival 2021 „a luat cu asalt” firmele de pe litoral

 Alimente depozitate necorespunzător și angajați care nu cunosc reguli de igienă, sunt principalele deficiențe constatate.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în săptămâna 18 – 25 iulie, inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2021 au verificat 269 de unități, printre care restaurante, unităţi tip fast – food, magazine alimentare, laboratoare de cofetărie/patiserie, unităţi de tip bufet, braserii, rulote mobile fast – food, baruri, beach-baruri, gelaterii și alte tipuri de unități.

În urma acestor controale au fost aplicate 52 de amenzi în valoare de 461.800 de lei.

Printre deficiențele constatate se numără depozitarea neconformă a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

„De asemenea, s-a constatat că persoanele din blocurile alimentare ale unor unități de alimentație publică cu activitate sezonieră nu au cunoștințele de bază cu privire la respectarea regulilor de igienă specifice manipulării alimentelor. Acest aspect poate determina apariția unor riscuri de contaminare încrucișată a alimentelor/preparatelor alimentare care se servesc către consumatori”, a transmis ANSVSA.

Cele mai multe sancțiuni, 21, au fost aplicate restaurantelor, urmate de unitățile de tip fast-food și magazinele alimentare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă