13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Comandamentul Sezon Estival 2021 „a luat cu asalt” firmele de pe litoral

 Alimente depozitate necorespunzător și angajați care nu cunosc reguli de igienă, sunt principalele deficiențe constatate.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în săptămâna 18 – 25 iulie, inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2021 au verificat 269 de unități, printre care restaurante, unităţi tip fast – food, magazine alimentare, laboratoare de cofetărie/patiserie, unităţi de tip bufet, braserii, rulote mobile fast – food, baruri, beach-baruri, gelaterii și alte tipuri de unități.

În urma acestor controale au fost aplicate 52 de amenzi în valoare de 461.800 de lei.

Printre deficiențele constatate se numără depozitarea neconformă a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

„De asemenea, s-a constatat că persoanele din blocurile alimentare ale unor unități de alimentație publică cu activitate sezonieră nu au cunoștințele de bază cu privire la respectarea regulilor de igienă specifice manipulării alimentelor. Acest aspect poate determina apariția unor riscuri de contaminare încrucișată a alimentelor/preparatelor alimentare care se servesc către consumatori”, a transmis ANSVSA.

Cele mai multe sancțiuni, 21, au fost aplicate restaurantelor, urmate de unitățile de tip fast-food și magazinele alimentare.

Ultima oră
Pe aceeași temă