-1.1 C
București
joi, 9 februarie 2023
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu decide marți soarta parlamentarilor rebeli ai PNL

Cîțu decide marți soarta parlamentarilor rebeli ai PNL

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că Biroul Politic Naţional va lua în discuţie, marţi, cazul celor 14 parlamentari care au decis să demisioneze din grupurile parlamentare ale liberalilor.

„Mâine în BPN vom discuta şi cazul celor (…) 14 parlamentari care au decis să iasă din grupul PNL. (…) Mă întristează să văd că dintr-o competiţie oamenii nu au înţeles nimic. Liberalismul nu înseamnă competiţie şi atunci când pierzi, pentru că toţi suntem în PNL, ar fi bine să înţelegem că am pierdut, că a fost o competiţie, dar trebuie să mergem înainte, pentru că adversarii nu sunt în interiorul PNL, ei sunt în afara PNL”, a spus Cîţu luni seară, la sediul central al PNL, după şedinţa Biroului Executiv al liberalilor, conform agerpres.ro.

El a făcut apel la cei 14 parlamentari să reconsidere retragerea din grupurile parlamentare ale PNL.

„Fac un apel la aceşti colegi care încă sunt în PNL să reconsidere deciziile”, a afirmat Cîţu.

Cîțu ar putea vedea parlamentari PNL formând un nou partid

Ludovic Orban a anunțat că se gândește serios să construiască un nou partid, care s-ar putea numi Forța Liberală sau Forța Națională. El spune că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele 2-4 săptămâni.

„Este posibil să construiesc o nouă forță politică, Forța Liberală, Forța Națională, numele e mai puţin important. Mă gândesc cu foarte mare seriozitate la acest lucru. Nu-mi doresc, aș prefera să le revină mintea la cap colegilor mei, să se trezească efectiv din starea asta de tulburare și din ruperea totală de realitate. Speranțele sunt mici, dar încă mai sper”, a spus Orban, la Digi24.

El spune că ar putea lua decizia formării noului partid în 2 până la 4 săptămâni.

„Dacă această conducere nelegitimă care practic a ocupat PNL și face de râs PNL în fiecare zi, dacă această conducere va face Guvern cu PSD drumurile noastre se despart”, a mai spus Orban.

Florin Cîțu va avea o misiune grea în a-i ține uniți pe toți acei parlamentari ai PNL ce sunt nemulțumiți de actuala conducere a partidului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

La Sovata, în 2023, grupul Ensana Hotels țintește afaceri de peste 75 de milioane de lei

Când spui Ensana Hotels spui Sovata, Lacul Ursu și turism balnear de calitate. Anul 2022 a însemnat pentru grupul hotelier Ensana cel mai bun...

Fără dialog pe legile Educației, de anul trecut

De peste două luni de zile, ministrul Educației, Ligia Deca, nu a mai purtat nicio discuție cu partenerii de dialog social, legată de proiectele...

Rolul enzimelor pentru sănătatea noastră

Alimentația joacă un rol esențial în privința calității vieții și în privința nivelului de vitalitate pe care îl avem în fiecare zi. Prin urmare...
Ultima oră
Pe aceeași temă